Πολιτικά

Καταγγελίες κατά του Δημάρχου για το Καρναβάλι! (και όχι μόνο) Στην Ευβοϊκή γνώμη.

Για τοπικιστικές αντιλήψεις και εύνοια υπέρ των Αμαρυνθίων καταγγέλλει το δήμαρχο Ερέτριας-Αμαρύνθου, Βασίλη Βελέντζα, ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Κώστας Παντελής (φωτό).

Καταγγέλλει τον Βελέντζα

Το άρθρο που έστειλε αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής:

“Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην ορκωμοσία του ο νέος δήμαρχος Ερέτριας, κύριος Βελέντζας, είχε αποκαλέσει το νέο δήμο “δήμο Αμαρύνθου”. Κάποιοι είχαν μιλήσει για ένα απλό λάθος ενώ κάποιοι άλλοι μίλησαν για μία προφητική δήλωση. Ενώ εγώ αρχικά ήμουν υπέρμαχος της πρώτης άποψης, τα λιγοστά δείγματα γραφής του κ δημάρχου με κάνουν να μετατοπίζομαι ραγδαίως προς την αντιπέρα όχθη.

Πώς αλλιώς μπορεί να εξηγήσει κανείς την εμμονή του νέου δημάρχου για προνομιακή αντιμετώπιση της Αμαρύνθου εναντίον των υπολοίπων περιοχών και ιδιαιτέρως του διαμερίσματος της Ερέτριας;

Τα πρώτα σημάδια ήταν αρνητικά με την σχεδόν ολική εκκαθάριση του δημαρχείου από Ερετριείς υπαλλήλους. Πλέον στελεχώνεται σχεδόν αποκλειστικά από Αμαρύνθιους. Αυτό θα μου πείτε δεν είναι μεμπτό. Προφανώς ο κ Βελέντζας ήθελε να έχει συνεργάτες φιλικά προσκείμενους στη δική του παράταξη. Μα και η συντριπτική πλειοψηφία, όμως, των Ερετριαίων υπαλλήλων που αποχώρησαν από το δημαρχείο ήταν φιλικά προσκείμενοι σε αυτόν και την παράταξή του. Συνεπώς κάθε επιχείρημα τέτοιου είδους μάλλον πέφτει στο κενό…

Στη συνέχεια αποφασίστηκε πως τα χρήματα ήταν μάλλον λιγοστά για να χρηματοδοτηθούν αποκριάτικες εκδηλώσεις και στις τρεις δημοτικές κοινότητες του δήμου. Έτσι αποφασίστηκε να τεθεί υπό την αιγίδα του δήμου μόνο το καρναβάλι της Αμαρύνθου (Κυριακή 6 Μαρτίου) και οι Αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Γυμνό (Σάββατο 5 Μαρτίου). Παράλληλα ο σύλλογος “Ενεργοί Πολίτες η Μέδουσα” αποφάσισε την (αυτόνομη) διοργάνωση Κούλουμων για την Καθαρή Δευτέρα στο νησί των Ονείρων. Αρχικά ο δήμος προσπάθησε να καπελώσει την όλη προσπάθεια κατά τη διάρκεια αναζήτησης χρημάτων εντάσσοντας και αυτή την εκδήλωση στις υπό αναζήτηση χρηματοδοτήσεις (ενώ στην πραγματικότητα ο δήμος δε θα επιβαρυνθεί ούτε με ένα ευρώ από την εκδήλωση!). Ακόμη αποφασίστηκε την περασμένη Κυριακή (27 Φεβρουαρίου) να διοργανωθεί παιδικό Καρναβάλι από τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων της Ερέτριας. Παρατηρούμε λοιπόν να υπάρχει  μία συστηματική αδιαφορία από τη δημοτική αρχή που δεν έχει προηγούμενο. Ευτυχώς όμως η αδιαφορία αυτή συνοδεύτηκε από το ενδιαφέρον διαφόρων φορέων με αποτέλεσμα η Ερέτρια να μη μείνει χωρίς καμία εκδήλωση.

Αποκορύφωμα όλων αυτών είναι το ιδιότυπο γαϊτανάκι του τόπου διενέργειας του δημοτικού συμβουλίου που έχει δημιουργηθεί στις τελευταίες συνεδριάσεις του συμβουλίου. Αρχικά τέθηκε προς συζήτηση από μέλος της αντιπολίτευσης το θέμα της διενέργειας στην Αμάρυνθο αντί της Ερέτριας του δημοτικού συμβουλίου με αποτέλεσμα να πολωθεί (με βάση τοπικά χαρακτηριστικά) το θέμα και να μην συγκεντρωθεί η απαραίτητη πλειοψηφία. Ο κ Βελέντζας, θεωρώντας όμως πως οι Ερετριείς σύμβουλοι της συμπολίτευσης θα έπρεπε να έχουν ακολουθήσει τη δική του γραμμή (δηλαδή υπέρ της διενέργειας του συμβουλίου στην Αμάρυνθο) επαναφέρει το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση και “εξαναγκάζει” όλους τους συμβούλους της παράταξής του, ασχέτως καταγωγής, να ψηφίσουν υπέρ της πρότασής του με αποτέλεσμα αυτή να υπερψηφιστεί.

Πραγματικά, με την ολοκλήρωση 2 μηνών θητείας της νέας δημοτικής αρχής ο κ Βελέντζας έχει να επιδείξει στον κόσμο του καλλικρατικού δήμου Ερέτριας πως ο άκρατος τοπικισμός θα αποτελέσει σήμα κατατεθέν της πολιτικής του για το υπόλοιπο της θητείας του. Και όταν -πιθανότατα- θα κοπάσει ο οργασμός εργασιών καθαριότητας (όπως άλλωστε συνέβη μετά το πέρας των πρώτων μηνών θητείας ΟΛΩΝ των προηγούμενων δημοτικών αρχών) αυτός ο τοπικισμός θα είναι πιθανότατα το μόνο που θα έχει αφήσει πίσω του ως παρακαταθήκη ο άνθρωπος τον οποίο εμπιστεύτηκε εκτός από την πλειοψηφία των Αμαρυνθίων και σχεδόν οι μισοί Ερετριείς αγνοώντας κάθε έννοια τοπικής καταγωγής του…”

Βέβαια οφείλουμε να διευκρινίσουμε για να είμαστε δίκαιοι οτι δεν γίνεται πολιτική με το να πιανόμαστε απο λάθη που κάνει κάποιος στη ροή του λόγου του (σαρδάμ) ένας λόγος παραπάνω αφού και ο ίδιος ο Κος Βελέντζας ζήτησε συγνώμη.

Επίσης η Ερέτρια τα τελευταία χρόνια δεν έκανε καμμία απολύτως εκδήλωση κατα την περιόδο του καρναβαλιού εδώ και αρκετά χρόνια, ενώ αρκετοί ήταν επικριτικοί  ακόμα και με την δαπάνη που έκανε ο δήμος για τα ¨Κανάρεια”.

Θέλουμε τελικά εκδηλώσεις ή δεν θέλουμε στον τόπο μας; Θέλουμε να γίνονται δαπάνες για τον λόγο αυτό ή δεν θέλουμε;

Πράγματι ο δήμος δεν συνείσφερε στις εκδηλώσεις τις Ερέτριας γιατι δεν υπήρχε κιόλας η οικονομική δυνατότητα, και κάποιοι φρόντισαν γιαυτό.

Βρέθηκαν άνθρωποι και σύλλογοι μπολιασμένοι με όρεξη και διοργάνωσαν όλες αυτές τις υπέροχες εκδηλώσεις με την αρωγή βεβαίως και του δήμου ως προς τα μέσα αλλα και με την σημαντικότατη οικονομική στήριξη απο επιχειρηματίες του τόπου και αξίζουνε πολλά συγχαρητήρια σε όλους.

Είναι ντροπή να γίνεται μια τεράστια κινητοποίηση ανθρώπων και συλλόγων με εθελοντική εργασία και συγκινητική προσφορά απο τα καταστήματα της Ερέτριας που περνούν και αυτά τον δικό τους Γολγοθά ωστέ να βγούμε απο την μιζέρια και την παρακμή και κάποιοι να θέλουν να προβάλουν τον εαυτό τους μέσα απο δήθεν καταγγελτικές διαφωνίες.

Ο κύριος Βελέντζας μπορεί να είναι κάτοικος Αμαρύνθου δεν μας έχει δείξει δείγματα γραφής ως τώρα τοπικισμού, εαν ποτέ αυτό συμβεί, θα είμαστε οι πρώτοι που θα τον κατακεραυνώσουμε και θα ξεσηκώσουμε τους κατοικους της Ερέτριας εναντίον του. Ας μην ξεχνάμε όμως οτι εχει επιλέξει σε καίριες θέσεις ικανούς ερετριανούς που ούτε και οι ίδιοι θα άφηναν να συμβεί αυτό και απόδειξη είναι η στάση που κράτησαν όλοι οι ερετριανοί σύμβουλοι στο πρώτο Δ.Σ και μάλιστα ανεξαρτήτως συνδυασμού πλήν ενός η μαλλον μιας(?).

Ας αφήσουμε τα φοβικά σύνδρομα και τις ιδιοτέλειες και ας εργαστούμε όλοι μαζί για το καλό του τόπου μας.


8 Replies to “Καταγγελίες κατά του Δημάρχου για το Καρναβάλι! (και όχι μόνο) Στην Ευβοϊκή γνώμη.

 1. Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω αν η αλλοίωση των λεγομένων μου γίνεται συνειδητά ή λόγω αδυναμίας στην κατανόηση γραπτού λόγου…

  Απεραντολογείς για εκδηλώσεις κλπ, ενώ εγώ το μόνο που έχω κάνει είναι να επιβραβεύσω τους συλλόγους που ασχολήθηκαν και έκαναν πραγματικά πολύ καλή δουλειά. Ούτε για Κανάρεια είπα τίποτα, ούτε ότι δε θέλω εκδηλώσεις. Είναι προφανής η προσπάθεια αποπροσανατολισμού! Το μόνο που είπα ήταν για προσπάθεια καπελώματος της πρωτοβουλίας των συλλόγων και της υποστήριξης των καταστηματαρχών, αλλά για αυτό φυσικά ούτε λόγος στο σχολιασμό σου…

  Παρόλα αυτά αποφεύγεις να ασχοληθείς με την ουσία του (υπολοίπου) κειμένου και περιορίζεσαι σε λαϊκίστικες κορώνες περί “συγκίνησης”, “μπολιάσματος “και “Γολγοθά”.

  Τ’έλος, δεν καταλαβαίνω πως η αρθρογραφία και η έκφραση της γνώμης κάποιου πρέπει υποχρεωτικά να συνοδεύεται από αλλότρια κίνητρα! Αυτό σε ότι αφορά τα περί “προβολής του εαυτού μου” και “ιδιοτέλειας”. Είναι κρίμα άλλωστε να κατηγορούμαι για κάτι τέτοιο εγώ τη στιγμή που οφέλη (κάθε είδους) μόνο οι αυτόκλητοι υπερασπιστές των διοικούντων θα μπορούσαν να λάβουν.

  Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

  1. Στον ίδιο συνδυασμό αν θυμάμαι καλά συμμετείχαμε, όμως καλό είναι να λέμε τα συκα σύκα και την σκάφη σκάφη, όταν κάτι είναι αληθινό και πραγματικό δεν μπορουμε να το αγνοούμε και να το διαστρεβλώνουμε.
   Τα λεγόμενα σου αγαπητέ δεν αλλοιώθηκαν στο ελάχιστο μιας και ολόκληρο το αρθρο σου και τα σχόλια σου ακέραια εμφανίζονται και αυτό γιατι εμείς δίνουμε βήμα ακόμα και στους επικριτές μας ή σε όσους δεν συμφωνούν μαζί μας.
   Παρόλα αυτά τα γεγονότα είναι αυτά που αναιρούν ένα ένα τα επιχειρηματα σου. Οσον αφορά τα δικά μας οφέλη είναι γνωστό οτι δεν αναγάγουμε την πολιτική σε επάγγελμα , άλλωστε επάγγελμα έχω και μάλιστα διπλό και πλήρους απασχόλησης το οποίο δεν μου επέτρεψε ουτε κάν πολιτικό αγώνα να κάνω.
   Κράτα και μία συμβουλή, μάλλον λάθος περίοδο και θεματολογία διάλεξες για να σηκώσεις το μικρό έστω πολιτικό σου ανάστημα, κράτα δυνάμεις για τα δύσκολα και τα σημαντικά!

   1. Το κατά πόσον τα γεγονότα αναιρούν τα επιχειρήματά μου, ας το αφήσουμε να φανεί. Μη βιάζεσαι να κρίνεις για άλλη μία φορά…

    Υποθέτω, λοιπόν,πως μου επιτρέπεις να διατηρώ την άποψή μου και τη δυνατότητά να την εκφράζω όπως εγώ κρίνω σκόπιμο, δίχως να υπόκειμαι σε κακεντρεχή σχόλια.

    Σε ότι έχει να κάνει με το “πολιτικό ανάστημά μου” (όσο μικρό κι αν είναι αυτό!) προτιμώ μιας και συνεχίζω να διατηρώ τόσο τη ψιλή κυριότητά του όσο και την επικαρπία του να το διαχειρίζομαι κατά το δοκούν! Σε όποια περίοδο, σε όποιας δυσκολίας και σημασίας θέμα κρίνω εγώ πως είναι σκόπιμο…

 2. Ας αφήσουμε τις ιδιοτέλειες και ας εργαστούμε όλοι μαζί για το καλό του τόπου μας.
  Αυτό να ισχύει για όλους μας κ.Παντελή
  Ας μη προτρέχουμε λοιπόν με απόψεις χωρίς επιχειρήματα γιατί μόνο αρνητικές σκέψεις δημιουργούν διότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση όπως εχετε αναφέρει και εσείς αποτελείται από ικανούς Ερετριανούς αλλά κ.Παντελή και Αμαρύνθιους, τους οποίους εμείς ψηφίσαμε.
  Ας συμβάλλουμε λοιπόν στις προσπάθειες του Δημάρχου και των δημοτικών συμβούλων για την ποιότητα ζωής του τόπου, με θετικές σκέψεις, χωρίς να ρίχνουμε βέλη που δεν βρίσκουν τον στόχο τους.

 3. Με αφορμή την παρέμβαση του κυρίου Κώστα Παντελή ( προφανώς κάτοικος Ερέτριας ), σχετικά με το Καρναβάλι της Αμαρύνθου και τα περί τοπικιστικών αντιλήψεων στις αποφάσεις του Δημάρχου μας κυρίου Βελέντζα Βασίλειου στα Πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου μας, νιώθω την ανάγκη να καταθέσω ορισμένες απόψεις μου – γεγονότα = αλήθειες : Οι περιοχή του πρώην Δήμου Αμαρυνθίων ως γνωστόν είχε πλεόνασμα στα ταμεία της και ο πρώην Δήμος Ερέτριας είχε χρέος αρκετόν εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και ο τοπικιστής Δήμαρχος μας, έκανε αύξηση στο νερό και στις αντικειμενικές αξίες για να καλύψει μέρος από το χρέος της Ερέτριας, με αποτέλεσμα να πληρώνουμε όλοι εμείς το χρέος της Ερέτριας . Με απόφαση του έφερε όλα τα σκουπίδια και τα Λύματα του Δήμου στην περιοχή της Αμαρύνθου. Με δικιές του ενέργειες ( δεν προβλέπετε από κανέναν Νόμο ) πείρε όλες τις Υπηρεσίες από την Αμάρυνθο και σχεδόν ερήμωσε το πρώην Δημαρχείο της Πόλης μας. Η συμμετοχή του Δήμου σε όλες τις Πολιτιστικές Εκδηλώσεις ανύπαρκτες σε όλη την θητεία του, σε αντίθεση με τις Πολιτιστικές Εκδηλώσεις της Ερέτριας ( αν υπάρχει αντίθετη γνώμη, να μας πουν τα χρήματα που έχουν διαθέσει στην θητεία τους, στις δύο μεγάλες Πόλης του Δήμου μας ). Και τέλος θέλω να ρωτήσω, αν δεν είχαμε εκλογές, ο Δήμος θα είχε συμμετοχή στο Καρναβάλι της Αμαρύνθου; Αν πιστεύεται πως ναι, καλά θα κάνετε να μην ασχολείστε με τα τοπικά ζητήματα, γιατί ζείτε ακόμα στην εποχή του τοπικισμού και σε αυτούς που μοιράζουν καθρεφτάκια προεκλογικά, για την υποκλοπή της ψήφου. Καλό θα είναι λοιπών, όταν θέλουμε να εκφράζουμε τον Δημόσιο λόγο, πρώτα και πάνω από όλα να είμαστε δίκαιοι και αντικειμενικοί και όχι τα δικά μας, δικά μας, αλά και τα δικά σας δικά μας και ο νοών νοείτε .
  ΚΑΡΑΒΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
  Πρώην Πρόεδρος και μέλος του σημερινού
  Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμαρύνθου.

  1. 1ον Νωρίς νωρίς το αποφασίσατε να απαντησετε στο αρθρο, μόλις 3 χρόνακια μετά, δεν ξέρω αν μπήκατε καν να διαβασετε το αρθρο και τα δικα μας σχόλια όμως έχω να σας πώ οτι τελικά αν και στηρίξαμε τον Δήμαρχο τότε που ήταν νεοεκλεγής αισθανόμαστε εξαπατημένοι και εμείς. 2ον οσον αφορά την εικόνα των οικονομικών που αναφέρατε θα ήθελα να σας αναφέρω δυο οικομικά στοιχεία που καποιοι εντεχνα έκρυψαν κάτω απο το χαλί, όπως την οφειλή του 1.300.000 του κλειστού γυμναστηρίου η οποία είναι τελεσίδικη και ήδη εξοφλείται με παρακράτηση απο τα τέλη καθαριότητας μέσω της ΔΕΗ αλλά και ένα τεράστιο χρεός το οποίο αφορά οφειλές της ΔΕΥΑ αμαρυνθου της τάξεως αν δεν κάνω λάθος των 800.000€, ας αφήσουμε λοιπόν το παραμύθι για την υπερχρεωμένη Ερέτρια που φόρτωσε το χρέος της στην Αμάρυνθο, αυτές οι δηλώσεις μας διχάζουν και δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια.

   1. Αν και δεν στέκουν τα οικονομικά στοιχεία που έγραψες, αλλά και την επιλεκτική σου απάντηση μόνο για τα οικονομικά, θέλω να σε ρωτήσω, εσύ έχεις το ρόλο του χωροφύλακα!!! και επεμβαίνεις στο σχόλιο μου, για την άποψη του κυρίου Κώστα Παντελή; Ο μόνος που έχει το δικαίωμα να μου απαντήσει είναι ο κύριος Παντελής, αν ήθελα την γνώμη σου θα σου το ζητούσα. Άλλη φορά λοιπόν σε ότι με αφορά, δεν θέλω να κάνεις κανένα σχόλιο για τις απόψεις μου ( όταν η συζήτηση είναι προσωπική ), αν δεν στο ζητήσω. Σ΄ ευχαριστώ.

    1. Κύριε Καραβά, τα στοιχεία ειναι ολόσωστα, και θα σας παρακαλούσα να ανακαλέσετε καθώς ειστε φιλοξενούμενος στον δικτυακό μας χώρο και δεν χρειαζόμαστε την άδεια σας για να σας απαντήσουμε ή να κάνουμε κάποιο σχόλιο, είπαμε να μην λογοκρίνουμε κανέναν όχι όμως και να μας λογοκρίνετε εσείς!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *