επικαιρότητα Πολιτικά

Σόκ! Κατάσχεση στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ερέτριας!

 

O Δήμαρχος Κος Βελέντζας εξηγεί την υπόθεση Πασσά.

Κατα την συνεδρίαση της Πέμπτης του Δημοτικού Συμβουλίου ακούστηκαν λεπτομέρειες για υποθέσεις  και “αμαρτίες” που ταλανίζουν χρόνια των Δήμο της Ερέτριας.

Ακούσαμε με τα αυτιά μας τον Δήμαρχο Κο Βελέντζα να μας εξιστορεί το χρονικό της υπόθεσης Πασσάς το οποίο μπορείτε  να ακούσετε και μόνοι σας στο σχετικό βίντεο που ακολουθεί και η οποία έχει ως εξής:

“To 1998 o Δήμος της Ερέτριας αποφάσισε να προμηθευθεί 4 οχήματα απο τον Κο Πασσά, όλα καλά μέχρι εδώ μόνο που τα 2 απο αυτά ήταν τόσο παλαιάς τεχνολογίας που δεν μπορούσαν να πάρουν πινακίδες ο μόνος τρόπος ήταν να δωθούν ως δωρεά απο τον έμπορο όπως και έγινε. Στη συνέχεια ο έμπορος διεκδίκησε την αξία τους κόβωντας τιμολόγια με την αξία των οχημάτων και κινήθηκε δικαστικά.Στη συνέχεια η δημοτική αρχή αδράνεισε προκλητικά στις δικαστικές επιδιώξεις του Κου Πασσά με αποτέλεσμα τα δικαστήρια να του αναγνωρίσουν το δικαίωμα είσπραξης του υπέρογκου ποσού των 72.000 ευρώ με τόκους και δικαστικά έξοδα. Ακολούθησε μια προσπάθεια συμβιβασμού κατα την οποία ο Δήμος θα κατέβαλε το ποσό αυτό έστω και τμηματικά μόνο που ο Κος Πασσάς θα παραχωρούσε ένα ακόμη (νέας τεχνολογίας) όχημα προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες του γιατι εντωμεταξύ τα αλλα οχήματα που είχε πουλήσει παρουσίαζαν διαρκώς βλάβες.Λόγω όμως έλλειψης ρευστότητας ο Δήμος δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί με αποτέλεσμα να ναυαγήσει και αυτή προσπάθεια.

Ερχόμαστε λοιπόν στο σήμερα οπου ο έμπορος συνεχίζοντας να πιέζει δικαστικά διεκδικεί το ποσό των 100.000 ευρώ περίπου και για το λόγο αυτό επιχειρεί να κατασχέσει ένα περιουσιακό στοιχείο του Δήμου – φιλέτο όπως είναι το Πνευματικό κέντρο οπου στεγάζεται σήμερα και το Κ.Ε.Π.

Φυσικά δεν χρειάζεται να αναφέρουμε πως η σημερινή αξία του κτιρίου ειναι κατα πολλές φορές υψηλότερη απο τα οφειλόμενα.

Εφερε λοιπόν εσπευσμένα το θέμα στο συμβούλιο ο Δήμαρχος προκειμένου να επιτευχθεί την τελευταία στιγμή ένας νέος διακανονισμός για την αποπληρωμή της οφειλής με διμηνιαίες δόσεις των 15.000 ευρώ και φυσικά την παραλαβή του οχήματος που απο τότε είχε τάξει ο Κος Πασσάς.”

Το κτίριο που διεκδικεί ο Κος Πασσάς.

One Reply to “Σόκ! Κατάσχεση στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ερέτριας!

  1. Πες τα Βαλκανε, αλλοι τα εκαναν οπως τα εκαναν εσεις τα πληρωνετε τωρα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *