Πολιτικά

Υπαρκτό, το ενδεχόμενο απόλυσης υπαλλήλων της Δ.Ε.Υ.Α.Ε !

 

This slideshow requires JavaScript.

Η συνεδίαση του Δημ. Συμβουλίου της Πέμπτης 10 Μαρτίου αναμφισβήτητα είναι μια απο τις πιο “ζόρικες” ως τώρα και αυτό γιατι μπαίνουμε στα “δύσκολα” του Καλλικράτη και ο Δήμαρχος Κος Βελέντζας πρέπει μία μία να τακτοποιήσει όλες τις “καυτές πατάτες”.

Μία τέτοια “αχνιστή πατάτα” είναι και η υπόθεση της συνένωσης των 2 υπηρεσιών ύδρευσης, αυτή της Ερέτριας και της Αμαρύνθου. Η εν λόγω υπόθεση ειναι εξαιρετικά δύσκολη για πολλούς και διαφόρους λόγους και ένας απο αυτούς είναι και η πανελληνίως μοναδική ιδιαιτερότητα, η ύδρευση της Ερέτριας να είναι επιφορτισμένη με το έργο της καθαριότητας.

Συνέπεια αυτής της ιδιαιτερότητας είναι όλοι οι υπάλληλοι που ως τώρα ανήκαν στην ύδρευση και είχαν σαν αντικείμενο απασχόλησης την καθαριότητα να προσληφθούν απο το Δήμο της Ερέτριας και να συνεχίσουν το έργο τους όπως πρώτα χωρίς σημαντικές μισθολογικές και ασφαλιστικές διαφορές.

Μπορεί η παραπάνω διαδικασία να ακούγεται απλή ωστόσο δεν είναι καθόλου όπως ομολόγησε και ο ίδιος ο Δήμαρχος Κος Βελέντζας αφού  ενέχεται σοβαρός κίνδυνος ένα μεγάλο μέρος να απολυθεί μιας και οι φάκελοι τους είναι ελλιπέστατοι.

Εχω χάσει τον ύπνο μου τις τελευταίες μέρες με την υπόθεση αυτή!” φαίνεται να λέει στο βίντεο φανερά προβληματισμένος ο Κος Βελέντζας.

Εντύπωση προκάλεσε το υπέρογκο χρέος της Υδρευσης της Ερέτριας το οποίο ξεπερνάει το ένα εκατομμύριο ευρώ ενώ της αμαρύνθου είναι ελάχιστο και μάλιστα αναμένεται να αποπληρωθεί στους επόμενους μήνες.

Η Κυρία Κατερίνα Βράκα , απερχόμενη διευθύντρια της ύδρευσης απέδωσε το υπέρογκο χρέος ενμέρει και στο βάρος της καθαριότητας και ενμέρει στις υπέρογκες απλήρωτες οφειλές απο τους δημότες, ενώ διαφωνία εκφράστηκε απο τους συμβούλους και για το αν θα έπρεπε να πιεστούν οι δημότες με την μέθοδο της αφαίρεσης μετρητού.

Τέλος ορίστηκε Διοικητικό Συμβούλιο με προεδρέυοντα τον ίδιο τον Δήμαρχο και αντιπρόεδρο τον κύριο Μιλτιάδη Γιακουβάκη, επίσης εκφράστηκε η πεποίθηση οτι πολύ σύντομα απο ζημιογόνα επιχείρηση θα μετατραπεί σε κερδοφόρα.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *