Παιδαγωγικά Πολιτικά Πολιτιστικά

Το σπίτι του Κανάρη επιτέλους στα χέρια του Δήμου;

Κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 29ής  πήρε το λόγο ο Κος Αλέκος Αλεξανδρής ο οποίος ανήγγειλε οτι μετά απο συνεννόηση με τον Δήμαρχο ήρθε σε επαφή με τον κύριο Ιωαννου που ειναι ιδιοκτήτης του “πύργου του Κανάρη”  και συζήτησαν το ενδεχόμενο παραχώρησης στον Δήμο της Ερέτριας του οικήματος με ανταλλαγή.

Κύριος Ιωάννου ήτανε καταρχήν θετικός σε αυτό το ενδεχόμενο ωστε να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις με τον Δήμο προκειμένου να αξιολογηθεί , η αξία του οικοπέδου και του κτίσματος και να γίνει ανταλλαγη με περίπου ίσης αξίας δημοτικό ακίνητο.

Ο Δήμαρχος, Κος Βελέντζας παίρνοντας τον λόγο, ευχαριστησε τον Κο Αλεξανδρή για το “προξενειό” και δεσμέυτηκε οτι αμέσως μετά την κατάθεση του προυπολογισμού του Δήμου θα κανονίσει συνάντηση με τον κύριο Ιωάννου ωστε να κουβεντίασουν το θέμα αυτό.

Θα ήταν ευχής έργο να γίνει ένα μουσείο για το σκοπό αυτό που θα περιλαμβάνει πλήθος αντικειμένων και χειρόγραφων του μεγάλου Έλληνα Ήρωα του τόπου μας, που τώρα βρίσκονται στο Εθνικό μουσείο.

Ενα τέτοιο μουσείο είναι πόθος πολλών ετών για τους Ερετριανούς, ωστε να αναδειχθεί όπως της αξίζει όχι μόνο η αρχαία κληρονομιά αλλα και η νεότερη, επίσης θα “στολίσει τουριστικά” ακόμη περισσότερο τον τόπο μας φέρνοντας επισκέπτες απ’όλη την επικράτεια.

Εντύπωση προκάλεσε η αναφορά οτι στο μουσείο φυλάσσεται ακόμη και η καρδιά του μεγάλου Ελληνα αγωνιστή και πολιτικού και είναι εκπληκτικό το πόσο μεγάλη καρδιά διέθεται ένας τόσο μικρόσωμος άνθρωπος.

Μα αν το καλοσκεφτείς … πρέπει να το  ” λέει” η καρδιά σου για να βάζεις μπουρλότα στις τουρκικές φρεγάτες!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *