Περιβαλλοντικά Πολιτιστικά

Σεμινάριο για τον καλύτερο φίλο του ανθρώπου!

This slideshow requires JavaScript.

Όλοι ξέρουμε οτι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου είναι ο σκύλος μόνο που ο άνθρωπος  έχει γίνει ο χειρότερος εχθρός του σκύλου, αποδειξη οι αμέτρητες εικόνες απο εγκατελειμένους και κακοποιημένους σκύλους σε δρόμους και πλατείες.

Ζώα υποσιτισμένα, άρρωστα και οργισμένα δείχνουν τον πολιτισμό μας ως φιλόζωοι, και το έργο των φιλόζωων ελάχιστο και άνισο μπροστά στο κακό που έχει γίνει.

Η μόνη πραγματική ελπίδα αυτού του τόπου, τα παιδιά ήρθαν σε επαφή την Κυριακή με τα μέλη του συλλόγου SAPT ο οποίος μεταξύ πολλών άλλων δραστηριοτήτων ενημερώνει για τα αδέσποτα και ευαισθητοποιεί μικρούς  και μεγάλους για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Τα παιδιά περισσότερο ενθουσιασμένα με την ιδέα της επαφής με τα χαριτωμένα σκυλάκια παρά φοβισμένα, πήραν ενεργά μέρος στην παρουσίαση με τις απορίες τους.

Επίσης “συμφιλιώνει” όσους αδικαιολόγητα φοβούνται τα σκυλιά φέρνοντας τους σε επαφή με τα εκπληκτικά ζώα των εθελοντών της ομάδας τα οποία και έκλεψαν την παράσταση και τις καρδιές μικρών και μεγάλων.

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των παιδιών που πήραν μέρος παρά την βροχή, και σ’αυτό σπουδαίο ρόλο έπαιξε η άρτια διοργάνωση της εκδήλωσης απο τον φιλοζωικό σύλλογο της πόλης μας “Ο Αργος”.

Πολλά συγχαρητήρια επίσης αξίζουν σε όλους τους εθελοντές που πήραν μέρος και φυσικά στην κυρία Χριστίνα Οικονόμου , εκπαιδέυτρια σκύλων και υπέυθυνη για τα προγράμματα ενημέρωσης, για την εξαιρετική παρουσίαση που έκανε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *