Αστυνομικά επικαιρότητα Τελευταίες Ειδήσεις

Διάρρηξη στα ΕΛ.ΤΑ. της Ερέτριας. Αποκλειστικό Ρεπορτάζ!

This slideshow requires JavaScript.

Λίγο μετά της τρείς και μισή της νύχτας που μας πέρασε, 4/5/2011  άγνωστοι επιχείρησαν και κατάφεραν να διαρρήξουν με λοστό την πόρτα στα ΕΛΤΑ της Ερέτριας.

Οι επίδοξοι διαρρήκτες, μόλις που πρόλαβαν να κάνουν μερικά βήματα στο εσωτερικό του υποκαταστήματος πρίν τους ανιχνέυσει ο συναγερμός, οποίος και σήκωσε την γειτονιά στο πόδι.

Αμέσως οι διαρρήκτες που μάλλον ερασιτέχνες ήταν, γιατί δεν είχαν υπολογίσει τον συναγερμό, τράπηκαν σε φυγή με άγνωστο μέσο πριν βγεί κανείς στο μπαλκόνι του σπιτιού του και τους αναγνωρίσει.

Σε ερώτηση που κάναμε στον Διευθυντή του υποκαταστήματος αν λειτουργεί κλειστό σύστημα καταγραφής με κάμερες ασφαλείας, πήραμε την αποστομωτική απάντηση : “Μα εδώ καλά καλά δεν έχουμε πόρτα κύριε μου”!

Πράγματι μια ξύλινη πόρτα με μονό τζάμι είναι όλα και όλα τα μέτρα ασφαλείας που διαθέτει το συγκεκριμένο υποκατάστημα.

Ευτυχώς, την ημέρα φυλάσσεται καθ’ολη την λειτουργία του, το κατάστημα των ΕΛΤΑ απο δύο αστυνομικούς και έτσι ως σήμερα έχουν αποφευχθεί δυσάρεστα γεγονότα.

Μήπως θα κόστιζε πολύ λιγότερο απο το να απασχολεί μονίμως αστυνομική δύναμη, η εγκατάσταση συστημάτων ασφαλείας; Μήπως στο περσινό πανάκριβο σχέδιο για την αναβάθμιση των υπηρεσιών των ΕΛΤΑ θα μπορούσε να είχε στριμωχτεί και ένα κονδύλι για την βελτίωση της ασφάλειας;  Μήπως έχει παραγίνει το κακό με τα περιστατικά εγκληματικότητας στην περιοχή μας και είναι απαραίτητη κάθε αστυνομική δύναμη που μπορεί να εξοικονομηθεί;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *