Στο 10ο Συνέδριο Διδακτικής της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος και στη Γ.Σ. αυτής, συμμετείχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Γεροντίτης

 

Στο 10ο Συνέδριο Διδακτικής της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (ΟΕΦΕ), με τίτλο : “Η Ακαδημαϊκή Εκπαίδευση συναντά τα Φροντιστήρια στην Εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης” παραβρέθηκε και συμμετείχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Γεροντίτης.

Στο Συνέδριο που έλαβε χώρα το Σάββατο 18 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη παρουσιάστηκε το πολύ κρίσιμο ζήτημα, για το μέλλον της εκπαίδευσης, αυτό της «εισβολής» της Τεχνητής Νοημοσύνης στον χώρο. Αναλύθηκε διεξοδικά πως επηρεάζει και αναδιαμορφώνει τα ίδια τα θεμέλια της εκπαίδευσης και πως επαναπροσδιορίζει το ρόλο των εκπαιδευτικών, ωθώντας τους στον εντοπισμό εξατομικευμένων μαθησιακών διαδρομών και στην ενίσχυση της δημιουργικότητας και των δεξιοτήτων κριτικής σκέψης των μαθητών.

Στο περιθώριο των εργασιών και σε σύντομη συνάντηση τους, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας Γιάννης Γεροντίτης, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ο Πρόεδρος της ΟΕΦΕ Γιάννης Βαφειαδάκης και ο Πρόεδρος της Ένωσης Φροντιστών Ν. Ευβοίας Παναγιώτης Παπαφράγκας, συμφώνησαν στην ανάγκη προσαρμογής όχι μόνο της εκπαίδευσης αλλά και της κοινωνίας γενικότερα στις μεγάλες αλλαγές που φέρνει η Τεχνητή Νοημοσύνη. Υπογραμμίζοντας όλοι, ότι αυτές οι αλλαγές θα έχουν άμεσο αντίκρισμα και στον τομέα της επιχειρηματικότητας και της εργασίας, αφού η ραγδαία τεχνολογική πρόοδος θα δημιουργήσει και θα απαιτήσει υψηλές θέσεις εργασίας για ανθρώπους με ιδιαίτερα προσόντα, ειδικά στην πληροφορική και την τεχνολογία. Σε αυτά τα νέα δεδομένα η εκπαίδευση θα κατέχει το κλειδί για τη διαμόρφωση ενός ευημερούντος μέλλοντος.

Ο Γιάννης Γεροντίτης πέραν των εργασιών του 10ου Συνεδρίου Διδακτικής συμμετείχε επίσης την Κυριακή 19 Νοεμβρίου, στη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Share

Επικοινωνία

Email: info@evia-press.gr

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6941431497

Αφήστε μας το μήνυμα σας σε αυτό το τηλέφωνο και ένας συνεργάτης μας θα σας καλέσει άμεσα

spot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα Θέματα
Σχετικά

ΔΥΠΑ: Όσα προβλέπει το πρόγραμμα επιδότησης διαμονής παιδιών σε παιδικές κατασκηνώσεις για το 2024

Σκοπός του προγράμματος της ΔΥΠΑ περί διαμονής παιδιών σε...

Πάσχα: Πως θα διαμορφωθεί το εορταστικό ωράριο των εμπορικών καταστημάτων

Αλλαγές στο ωράριο των καταστημάτων στα πλαίσια των πασχαλινών...

Φορολογικές δηλώσεις: Έναρξη της υποβολής τους με αλλαγές στο Έντυπο Ε1

Το φετινό έντυπο Ε1 της φορολογικής δήλωσης είναι γεμάτο...

Ημερίδα για την Ψηφιακή κάρτα εργασίας από την Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Εύβοιας

Ημερίδα διοργανώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Ροβιών στα πλαίσια του...