Συγκλονίζει η 19χρονη Βασιλική που έπεσε θύμα βιασμού ως ανήλικη

«Φύγαμε από το χωριό δεν μπορούσαμε να είμαστε στον ίδιο χώρο – Θυμάμαι πολλά παιδιά με έδειχναν με το δάχτυλο»

Η Βασιλική, 19 ετών, εξομολογήθηκε στο MEGA τον βιασμό που υπέστη σε ηλικία 16 ετών από τον γιο μιας γυναίκας με την οποία κάνανε παρέα μαζί με τις αδελφές της.

Ξεκινώντας την περιγραφή της για όσα έγιναν τον Μάρτιο του 2020 η Βασιλική είπε για τον δράστη, ο οποίος τελικά καταδικάστηκε σε κάθειρξη 20 ετών, ότι «εκμεταλλευτηκε την αθώωτητα της ηλικίας μου και με ψυχολογικό τρόπο και με σωματικό», Όπως είπε «τον συνάντησα στο σπίτι της μητέρας του, τύχαινε να συναντίομαστε στην αυλή. Με πλησίασε με βαθειές κουβέντες, να μου δίνει λογοτεχνικά βιβλία, φαινόταν σαν να νοιάζεται με κάποιο τρόπο. Μια ημέρα με πλησίασε περισσότερο από ό,τι θα έπρεπε. Δεν μπορούσα να βγάλω καθόλου μιλιά, ένιωσαν σαν να ανοίγει η γη στα δυό και να πέφτω μέσα χωρίς κανείς να μπορεί να με βοηθήσει, ήταν ό,τι χειρότερο»

Σύμφωνα με την δικηγόρο της ο δράστης πριν την πράξη είχε χορηγήσει ναρκωτικές ουσίες στην Βασιλική, η οποία, όπως της είπε, ένιωθε και καταλάβαινε τα πάντα. «Μου είπε ότι προσπαθούσε να κουνήσει χέρια και πόδια αλλά δεν τα ήλεγχε» είπε η δικηγόρος.

«Ξύπνησα γυμνή, είχα σοκαριστεί αλλά δεν μπορούσα και να αντιδράσω. Φοβόμουν κιόλας γιατί σκεφτόμουν δεν ξέρεις τι μπορεί να κάνει. Αυτός μου πρότεινε να σηκωθώ όσο πιο γρήγορα μπορώ για να μην με δει κάποιος σε αυτή την κατάσταση και μου ζήτησε να μην το πω πουθενά. Εγώ πάνω στην ταραχή είπα “όχι” αλλά έκανα το αντίθετο» είπε για την εφιαλτική ημέρα η 19χρονη σήμερα κοπέλα.

«Οι δικοί μου απόρησαν. όταν με είδαν έτσι. Είπαν θα τη ρωτήσουμε αύριο. Ξυπνάω το πρωί και δεν μπορούσα να καταλάβω αν αυτό που έγινε ήταν όνειρο ή έγινε στα αλήθεια. Δεν μπορούσα να το συνειδητοποίησω. Άρχισα να κλαίω. Θυμόμουν κάθε λεπτομέρεια, τα ένιωθα όλα. Ήρθε η αδελφή μου στο δωμάτιο που ήταν 15 ετών. Μου έλεγε τι έχεις και της απαντούσα δεν μπορώ να στο πω γιατί φοβόμουν την αντίδραση. Της το είπα, αυτή ενημέρωσε τη μητέρα μου και τελικά υποβλήθηκε η μηνύση από εκείνη γιατί εγώ ήμουν ανήλικη».

Η μητέρα της Βασιλικής ρωτήθηκε για την πρώτη αντίδρασή της και είπε ότι «ακόμα και να μην ξέρεις τι να πεις πρέπει να βρεις κάτι για να νιώσει το παιδί σου ότι το στηρίζεις. Υπήρχαν φορές που της έλεγα δεν ξέρω τι να σου πω αλλα ό,τι θέλεις θα προσπαθήσω, εγώ εδώ είμαι. Η πρώτη μου σκέψη ήταν να την προστατεύσσω και ψυχολογικά και τι θα κάνουμε. Της είπα ότι πρέπει να πάρουμε την αστυνομία να το καταγγείλουμε. Ήταν χάλια ψυχολογικά, πεσμένη. Φοβόταν, έκλεινε πόρτες και παράθυρα μην τυχόν έρθει αυτός, έλεγε ίσως περνά από έξω και μας βλέπει. Το κακό ήταν ότι επηρεάστηκαν και τα άλλα παιδιά. Ο άνθρωπος αυτός μας έκανε κακό οικογενειακώς».

Όπως, όμως, τονίζει «δεν μπορούσα να βλέπω εφιάλτες ούτε να δείξω αδυναμία στα παιδιά έπρεπε να βλέπουν βράχο»

Για τη Βασιλική το πολύ αγχωτικό ήταν όταν μετά την επίσκεψη στον ιατροδικαστή είδε τον βιαστή της στο αστυνομικό τμήμα: «Ήταν πολύ αγχωτικό να τον βλέπω πίσω από τα κάγκελα να με βλέπει με αυτο το μίσος»

Τους πρώτους μήνες μετά τον βιασμό η Βασιλική έβλεπε εφιάλτες, δεν έτρωγε, δεν ήθελε ούτε στο μπαλκόνι να βγαίνει: «Φύγαμε από το χωριό δεν μπορούσαμε να είμαστε στον ίδιο χώρο. Θυμάμαι όταν πήγαινα στο σχολείο και είχε γίνει γνωστό στον νομό, πολλά παιδιά με έδειχναν με το δάχτυλο. Πολλές φορές τύχαινε να πιάσω άτομα και να τους ρωτάω για τη γνώμη τους αυτή και μου έλεγαν ότι εγώ έφταιγα που τον εμπιστεύτηκα και ήταν λάθος μου».

Οσον αφορά στη δίκη «είχα πολύ αρνητικές σκέψεις γιατί έλεγα ότι έχει περάσει πολύς χρόνος, 3,5 χρόνια. Ήταν ό,τι πιο δύσκολο έχω κάνει στη ζωή μου. Με τρόμαζε το γεγονός ότι θα τον έβλεπα μπροστά μου. Όταν άκουσα τη φωνή του ένιωσα με αηδία. Αρχικά έδινε απαντήσεις που νόμιζε ότι θα ξελασπώσει. Όταν άκουσα να χρησιμοποιεί σε βάρος μου άσχημα επιχειρήματα κουνώντας τα χέρια εκεί αγχωνόμουν ότι μπορει να φανεί πειστικός και δεν θα το άντεχα αυτό. Ένιωσα άβολα όταν με ρώτησαν λεπτομερώς το τι έγινε».

Έτρεμε και μου έλεγε πώς θα βρεθώ τόσο κοντά του λέει η δικηγόρος

«Με το που ανακοινώθηκε ότι θα πάει κατευθείνα στις φυλακές μας έφυγε ένα μεγάλο βάρος και το έβλεπα στη Βασιλική, επιτέλους δικαιωθήκαμε» λέει η μητέρα της για τη στιγμή της ανακοίνωση της 20ετους κάθειρξης του δράστη με τη δικηγόρο της Βασιλικής να προσθέτει ότι «στο άκουσμα της ποινής η αντίδραση του δράστη ήταν ψυχρή, χωρίς αντίδραση. Εκεί πια βεβαιώθηκαν όλοι»

«Ένιωσα ένα κομμάτι μου να συμπληρώνεται στο άκουσμα της απόφασης, τρελαθήκαμ απο τη χαρά, κλαίγαμε από τη χαρά, μεγάλη ανακούφιση Το ότι δικαιώθηκα μου δίνει δύναμη να ζω και να το ξεπεράσω» λέει σήμερα η Βασιλική.

Όπως θυμάται «τις πρώτες ημέρες άκουγα τη μαμά μου να κλαίει και είπα ώπς Βασιλική δεν πρέπει να κλαίει η μαμά και γι αυτό δεν πρέπει να κλαις εσύ και αυτό ακολούθησα» προσθέτοντας ότι μετά τη δίκη κάποιοι της ζήτησαν συγγνώμη αλλά για μένα αυτό δεν μετράει».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Share

Επικοινωνία

Email: info@evia-press.gr

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6941431497

Αφήστε μας το μήνυμα σας σε αυτό το τηλέφωνο και ένας συνεργάτης μας θα σας καλέσει άμεσα

spot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα Θέματα
Σχετικά

Εύβοια: Διακοπή ρεύματος σε δύο Δήμους – Πότε θα επανέλθει το ρεύμα;

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος θα σημειωθούν στους Δήμους Χαλκιδέων και...

Χαλκίδα: 23χρονος γρονθοκόπησε την 19χρονη σύντροφό του και την πέταξε στο πάτωμα

Στη συνέχεια ο δράστης άρπαξε το κινητό της και...