Περιβαλλοντικά Πολιτικά Τελευταίες Ειδήσεις

Γιατί κατέρρευσε η ράμπα των φέρυ μπόουτ.

Και αφού αφιερώθηκε αρκετό μελάνι απ΄τον ηλεκτρονικό τύπο και τον έντυπο εμείς κρατώντας την ψυχραιμία μας, ερευνήσαμε το θέμα και σας έχουμε αποκλειστικό ρεπορτάζ και εικόνες που δεν θα βρείτε πουθενά αλλου.

Καταρχήν να  τονίσουμε την πολύ μεγάλη σημασία της ορθής λειτουργίας του λιμανιού ιδιαίτερα στις μέρες μας που περιμένουμε και αυξημένο αριθμό επισκεπτών.

Απο την άλλη μετά την διάλυση της παλαι ποτέ κοινοπραξίας, διαπιστώνεται έλειψη συνενόησης, αντίδρασης και ευαισθητοποίησης για τα προβλήματα του λιμένα λόγω και του ανελέητου ανταγωνισμού. Βεβαια σε αυτό συνηγορεί και το ανύπαρκτο λιμενικό ταμείο, το οποίο υπάρχει και λειτουργεί μόνο στις αποδείξεις πληρωμής αυτών που δουλεύουν σε αυτή την υπηρεσία φάντασμα.

Η υπάρχουσα κατάσταση στο λιμάνι έχει ως εξής, πλοία όλο και πιο σύγχρονα, όλο και πιο γρήγορα και πιο θηριώδη ενώ η ράμπα έμεινε στο ίδιο μεγεθος με ένα “ψευτορετούς” κακομελετημένο και κακοεκτελεσμένο πριν απο λίγα χρόνια.

Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι φυσικά η ψευτο-ράμπα να καταρρέυσει ή μαλλον να σκάσει οπως βλέπετε και απο τις φωτογραφίες σαν τσιμεντένιο μπαλόνι προς την μεριά της θάλασσας και το 30% του λιμανιού να είναι σε αχρηστία την περιόδο που χρειάζεται περισσότερο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *