επικαιρότητα Περιβαλλοντικά Πολιτικά Πολιτιστικά Τελευταίες Ειδήσεις

Ο Δήμαρχος καταγγέλει των “Κωνστάντιο” για την πλατεία.

Αν έπρεπε να βάλουμε έναν τίτλο στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ερέτριας, αυτός θα  ήτανε “ΠΑΡΑΤΑΣΗ-ΠΑΡΑΤΑΣΗ-ΠΑΡΑΤΑΣΗ”

Παράταση σε όλα τα έργα για διάφορους απίθανους λόγους και αιτίες. Εργα κακομελετημένα, κακο-εκτελεσμένα και κακοπληρωμένα(κάποια απο αυτά).

Εντύπωση προκάλεσε η συζήτηση για το έργο της πλατείας μπροστά απο την κάβα των αδερφών  “Κωνστάντιου”. Πρόκειται για ένα έργο που χρόνια τώρα δεν μπορουσε να ξεκινήσει εξαιτίας της αρχαιολογίκής υπηρεσίας που απέρριπτε την μία πρόταση μετά την άλλη που έκανε ο Δήμος της Ερέτριας με την αιτιολογία της ιστορικότητας της περιοχής.

Εντέλει η προηγούμενη δημοτική αρχή, απλοποιώντας σε μεγάλο βαθμό το έργο, πέτυχε την έγκριση της αρχαιολογίας και οι εργασίες ξεκίνησαν για να σταματήσουν όμως και πάλι και να μας αφήσουν έναν ολόκληρο χειμώνα μέ μια πλατεία γεμάτη λασπουριά και σωρούς απο μπάζα. (Οχι και τοσο καλή εικόνα για το κέντρο της πόλης.)

Αυτή την φορά οι εργασίες διακόπηκαν διότι οι Αφοι Κωνστάντιου, αρνούνται να εκκενώσουν τον χώρο που έχουνε καταλάβει με τα εμπορευματα τους όπως καταγγέλει ο δήμαρχος Κος Βελέντζας.

“Μπορεί με τους αδερφούς Κωνσταντιου να είμαστε απο παιδιά φίλοι ωστόσο δεν είναι δυνατόν να ανεχτούμε άλλο αυτη την κατάσταση στην πόλη μας, οι νόμοι είναι νόμοι για όλους” δήλωσε ο Κος Βελέντζας.

Ακόμη συνέχισε πως σε συνάντηση που είχε στο γραφείο του οι Αφοι Κωνστάντιου αποδέχτηκαν οτι είναι σωστο να εκτελεστεί το έργο και να μεταφέρουν στην δική τους πλευρά τα εμπορευματα και οτι τους αρκούν τα 4 (τέσσερα) μέτρα φάρδος δρόμου που έχει προβλεφθεί ωστε να φορτο-εκφορτώνουν τα εμπορευματα τους μπροστά απο το κατάστημα τους.

Παρ’ολαυτά λίγες μέρες αργότερα με επίσημο έγγραφο τους ζητούσαν απο τον Δήμαρχο ούτε λίγο ούτε πολύ να ακυρώσει το έργο και την μελέτη που έγινε και να μετατρέψει το χώρο αυτό αντι για πλατεία σε πάρκιγκ.Φυσικά να σημειωθεί οτι αν ο Δήμαρχος αποδεχόταν αυτή την “υπόδειξη” ένα μεγάλο ποσό που δαπανήθηκε για την μελέτη και τις μέχρι τώρα εργασίες θα πήγαινε στον βρόντο.

Ξανακαλώντας τους στο γραφείο του ο Δήμαρχος Κος Βελέντζας για να ζητήσει εξηγήσεις ως προς το έγγραφο πήρε ως απάντηση την δικαιολογία οτι έπρεπε να το πράξουν και αυτό ωστε να διασφαλίσουν την έυρυθμη λειτουργεία της επιχείρησης τους.

Σύμφωνα με τους αδερφούς Κωνστάντιου η εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης τους επιβάλει την επίταξη μιας ολόκληρης πλατείας ωστε να μπορούν οι πελάτες τους να παρκάρουν άνετα ή να κάνουν “μανούβρα” καθώς επίσης και την δημιουργία απο τον δήμο ένος ολόκληρου πάρκιγκ.

Ολα τα παραπάνω ακούστηκαν στο δημοτικό συμβούλιο στις 24/5 απο τα πλέον επίσημα χείλη του Δήμαρχου Ερέτριας Κου Βασίλειου Βελέντζα, οποίος κλείνοντας δεσμέυτηκε οτι θα πάρει δυναμικά μέτρα ωστε να περατωθεί η πλατεία καθώς βαδίζουμε ήδη την τουριστική περίοδο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *