επικαιρότητα Πολιτιστικά

Εγκαίνια έκθεσης με θέμα την Αρχαϊκή και την Βυζαντινή ιστορία απο τα παιδιά του 2ου Δημοτικού Ερέτριας.

Οι Ελληνες, ιδιαίτερα όταν περνούμε δύσκολες στιγμές μπορούμε να κάνουμε καταπληκτικά πράγματα αρκεί να εμπνευστούμε απο την μακραίωνη και λαμπρή ιστορία μας.

Τα παιδιά της Δ3 και Ε1 τάξης έφτιαξαν αντίγραφα απο αγγεία, εικόνες και  αγαλματίδια των μεγάλων έργων που βρίσκονται στα διάφορα μουσεία της χώρας. Τα δημιουργήματα των παιδιών εντυπωσιάζουν όχι τόσο με την αλάνθαστη τεχνική τους αλλά με το οτι κατορθώνουν να μας δώσουν μέσα απο τα μάτια τους το πως αντιλαμβάνονται, τα ιστορικά σχήματα και τις ιστορικές μορφές με τρόπο απόλυτα σαφή και αντιληπτό.

Τα παιδιά καθοδήγησε στην προσπάθεια αυτή ο δάσκαλος τους Κος Βαλάντης Παπαθανασίου και κατάφερε να τους δώσει μια ιδιαίτερη χαρά στον να μετέχουν βιωματικά σε κάτι που θα αποστρέφονταν όπως είναι η στείρα μελέτη της ιστορίας μέσα απο τα βιβλία.

Ανοίγωντας την  εκδήλωση ο Διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κος Θανάσης Δημουλάς, ανάγνωσε τις επιστολές συγχαρητηρίων προς τα παιδιά και τους διοργανωτές ,του Οικουμενικό Πατριάρχη Κου Βαρθολομαίου  και του Μητροπολίτη Χαλκίδος Κου Χρυσοστόμου.

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στον Πολιτιστικό Σύλλογο “Κων/νος Κανάρης” και τους ανθρώπους του που διέθεσαν το νεόδμητο κτίριο για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, πριν καλά καλά προλάβουν να το εγκαινιάσουν, επίσης πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων της Ε τάξης που ετοίμασε και πάρα πολλά και λαχταριστά εδέσματα για την εκδήλωση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *