Πολιτικά

Αλαλούμ για το “Θέαλος” και “ατυχείς” επιλογές Βελέντζα.

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο συζητήθηκε έντονα το άν θα έπρεπε να γίνει ή όχι μείωση στον επιχειρηματία Νίκο Βέργο που έχει νοικιάσει το “Θέαλος” στην είσοδο της πόλης.

Την οικονομική κατάσταση της περιόδο που διανύουμε λίγο εως πολύ όλοι την νιώθουμε στο “πετσί” μας, πόσο μάλλον οι επιχειρήματίες που ανοιχτεί με δάνεια σε καιρούς που και το εμπόριο υποφέρει αλλά και ο τομέας της εστίασης περνάει τον δικό του Γολγοθά. Ορθά λοιπόν απο την δική του πλευρά, ο επιχειρηματίας, επεδίωξε την μείωση των εξόδων του.

Απο την άλλη πλευρά, όπως τόνισε και ο Δήμαρχος Βασίλης Βελέντζας, ο πιο “φτωχός επιχειρηματίας” είναι ο ίδιος ο Δήμος που δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του με τα πενιχρά έσοδα που έχει.

Το σήμείο που αξίζει να σταθούμε ιδιαίτερα όμως είναι το αλαλούμ που επικράτησε στο Δημοτικό συμβούλιο όταν ήρθε προς συζήτηση το θέμα με την ομόφωνη καταρχήν έγκριση της οικονομικής επιτροπής, αλλά την αρνητική εισήγηση του Δημάρχου και της Προέδρου του Δ.Σ κυρίας Λουλακά.Σαν να μην έφτανε αυτό, ο κύριος Σμπιλήρης της συμπολίτευσης ζήτησε την διάλυση της οικονομικής επιτροπής εξαιτίας αυτής της απόφασης.

Τελικώς όμως μετά απο ψηφοφορία έγινε αποδεκτό το αίτημα του κυρίου Βέργου για μείωση 30% έτσι τώρα θα πληρώνει 1000 ευρώ περίπου λιγότερα στον Δήμο.

Αξίζει να σταθούμε στο γεγονός οτι η πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής Κα Καραμπέτσου ενώ ψήφισε υπέρ της μείωσης στην οικονομική, στο Δ.Σ ψήφισε κατά. Επίσης ο κύριος Σμπιλήρης ζήτησε την διάλυση της οικονομικής με έντονο ύφος επειδή τόλμησε να πάρει τέτοια απόφαση κάτι που δεν προβλέπεται απο καμμία διάταξη και είναι τουλάχιστον φαιδρό.

Βλέπουμε λοιπόν δυο πολυ σημαντικές προσωπικές επιλογές προσώπων του Κου Βελέντζα που μάλλον δεν του “βγήκαν” και έπεται και συνέχεια.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *