Περιβαλλοντικά Πολιτικά

Μπάχαλο με τους κάδους στην παραλία!

Εντάξει είναι γεγονός, ήρθε το καλοκαιράκι και η παραλία και ο πεζόδρομος επι της Αρχαίου Θεάτρου έχει την τιμητική του. Πλήθος κόσμου συρρέει στον πεζόδρομο για έναν περίπατο έναν καφέ, ένα  σουβλάκι στο παγκάκι που λένε και οι νέοι λόγω οικονομικής κρίσης.

Ο δήμος, ή μάλλον το τοπικό συμβούλιο διαμέσω του προέδρου του Κου Τσολάκου έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες μια πολύ σημαντική προσπάθεια καθαρισμού ολόκληρης της πόλης και συντήρησης των πάρκων και των πλατειών.Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας θέλησε να ομορφύνει λίγο περισσότερο οπτικά το στολίδι της  Ερέτριας, την παραλία της  αφαίρώντας όλους τους μπλέ κάδους απορριμάτων, με το σκεπτικό οτι όποιος θέλει μπορεί να πετάει τα σκουπίδια του στους κάδους που βρίσκονται πισω απο την Αρχαίου Θεάτρου.

Ακούγεται λογικό και νοικοκυρεμένο όμως γεννάει κάποια προβλήματα όπως για παράδειγμα οτι δεν έχουνε  τα περισσότερα σπίτια και καταστήματα που βρίσκονται επι της Αρχαίου Θεάτρου πρόσβαση στόν πίσω δρόμο.Με αποτέλεσμα την ρήξη με τους επιχειρηματίες όσο και τους κάτοικους. Παρολίγο ακόμη να δημιουργηθεί και  επεισόδιο μεταξύ υπαλλήλων της καθαριότητας του Δήμου και του Κου Τσολάκου.

Αλλο ένα πρόβλημα που δημιουργείται είναι οτι αρκετοί κάτοικοι και επιχειρηματίες αφήνουν τα σκουπίδια τους σε σακούλες δίπλα στους φοίνικες εκεί που υπήρχε παλιά κάδος άλλοι απο συνήθεια και άλλοι απο αδυναμία μεταφοράς τους στον πίσω δρόμο. Το αποτέλεσμα είναι αφόρητη δυσοσμία και σκισμένες σακούλες απο τα σκυλιά που σκορπούν τα απορρίματα δεξιά και αριστερά. 

Αναγνωρίζουμε τις εξαιρετικά καλές προθέσεις του Κου Τσολάκου, μήπως όμως να βάζαμε όλοι λίγο νερό στο κρασί μας;

2 Replies to “Μπάχαλο με τους κάδους στην παραλία!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *