Πολιτικά

Αλαλούμ με την Λαϊκή της Ερέτριας.

Είναι πραγματικά αδύνατον να κατανοήσει κανείς τι τελικά θα γίνει με την λαϊκή της Ερέτριας τις προσεχείς ημέρες ακόμη και αν έχει παρακολουθήσει την συζήτηση στην “διαβουλευση” που έγινε προ 10 ημερών, ακόμη και αν έχει παρακολουθήσει το δημοτικό συμβούλιο της περασμένης μόλις εβδομάδας, ακόμη και αν γνωρίζει ακριβώς τι ψηφίστηκε απο το δημοτικό συμβούλιο.

Αυτό οφείλεται σε συνεχείς αναδιπλώσεις στις  δηλώσεις του ίδιου του Δημάρχου και σε αντικρουόμενες αποφάσεις και εισηγήσεις.

Παίρνοντας τα πράγματα απο την αρχή στην διαβούλευση των πολίτών, ο Δήμαρχος κατέθεσε προς συζήτηση τον κανονισμό για την λαϊκή τονίζοντας οτι είναι παράνομο να γίνεται Κυριακή εκτός αν ονομαστεί κυριακάτικη αγορά.

Σε αυτή την περίπωση όμως ο νόμος ορίζει οτι οι όμορροι δήμοι δικαιούνται ποσοστό απο τα έσοδα που έχει ο δήμος μας απ΄την λαϊκή, θα πρέπει λοιπόν να  δεχτουν οι όμορροι δήμοι να μην εισπράττουν το ποσό που τους ορίζει ο νόμος , με αποφάσεις απο τα αντίστοιχα δημοτικά τους συμβούλια.

Σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να οριστεί μια άλλη μέρα, έκτος καθημερινής διότι σε σχετικά κοντινή απόσταση λειτουργεί νηπιαγωγείο. Μένει λοιπόν ως εναλλακτική ημέρα εκτος της Κυριακής το Σάββατο, ημέρα που δεν επιθυμεί κανείς ούτε ο εμπορικός κόσμος της Ερέτριας δια του αντιπροσώπου του Κο Τάσο Βαλκάνο όσο και οι επαγγελματίες της λαϊκής οι οποίοι δηλώνουν πως δεν έχουν εναλλακτικές αγορές για την Κυριακή.

Κατα την συζήτηση στη διαβούλευση, διεφάνει η σαφής πρόθεση του δημάρχου Κου Βελέντζα να συμπορευθεί με τις προτάσεις του εμπορικού συλλόγου και των εμπορων-παραγωγών της λαϊκής.

3 ημέρες αργότερα στο δημοτικό συμβούλιο ο Κος δήμαρχος εμφανίστηκε αδιάλλακτος ως προς την ημέρα της Κυριακής και πράγματι εισηγήθηκε προς το σώμα την διεξαγωγή της λαϊκής το Σάββατο, και εφ’όσον και εάν  οι όμορροι Δήμοι με έγγραφο τους συμφωνήσουν σε όσα αναφέραμε παραπάνω, να γίνει η αλλαγή απο Σαββάτο σε Κυριακή και να ονομαστεί “Κυριακάτικη Αγορά”.

Αυτή η αδιαλλαξία του Δημάρχου, κίνησε έντονες αντιδράσεις τόσο απο τους λαϊκατζήδες που είχαν έντονη παρουσία πέριξ του Συμβουλίου όσο και του ίδιου του Συμβούλου Κου Βαλκάνου οποίος αν και ανήκει στον συνδυασμό της Συμπολίτευσης και προορίζεται ως επόμενος αντιδήμαρχος, εντούτοις καταψήφισε την εισήγηση για λαϊκή το Σαββάτο υπερασπιζόμενος και την ιδιότητα του ώς πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Ερέτριας.

Μάλιστα δεν έλειψαν και οι αντιπαραθέσεις των εκπροσώπων των επαγγελματιών της λαϊκής με τον ίδιο τον Δήμαρχο και κάποια μικροεπεισόδια, που πυροδότησαν στο τέλος κάποιοι θερμοκέφαλοι και απο τις δύο πλευρές.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας του Δημοτικού Συμβουλίου που είναι και το ανώτερο τοπικό όργανο ήταν να γίνεται η λαϊκή Σαβάτο μέχρι νεωτερης συμφωνίας με τους όμορρους δήμους , ενώ απ’την πλευρά τους οι λαϊκατζήδες απείλησαν οτι δεν θα γίνει καθόλου λαϊκή αφου κανείς δεν θα στήσει πάγκο το Σαββάτο.

Και ενώ νομίσαμε οτι εκεί έκλεισε το θέμα προσωρινά, διαβάζουμε την επομένη σε δημοσίευμα της “Γνώμης” οτι σε συνάντηση που είχε ο πρόεδρος των εμπορων & παραγώγων των λαϊκών αγορών Ευβοίας Κος Μπαράκος, (τον οποίο ουκ ολίγες φορές κατα το Δ.Σ. ο Κος Βελέντζας επέπληξε και λίγο έλειψε να τον πετάξει έξω απο την αίθουσα.) με τον Κο Βελέντζα συζήτησαν και δεσμέυτηκε ο Κος Δήμαρχος να κάνει τα στραβά μάτια για την διεξαγωγή λαϊκής την Κυριακή.(σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της ¨γνώμης¨ και με τα λεγόμενα του Κου Μπαράκου-αν δεν είναι αληθεί ας βγεί ο Κος Βελέντζας να τα διαψεύσει)

Συμπέρασμα:

Σε τι κόσμο ζούμε; Παίρνουμε επίσημα αποφάσεις στο Δ.Σ. για να τις αναιρέσει-καταργήσει ο  Δήμαρχος 2 μέρες αργότερα; Αλλάζουμε κατευθύνσεις και γνώμες για ένα θέμα μέσα σε λίγες μόνο μέρες;Είναι υπέυθυνη στάση διοίκησης αυτή;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *