Πολιτιστικά

Αυλαία για τα Κανάρεια 2011 με πυροτεχνήματα και γκάφες.

Αυλαία έριξε για το 2011 η διοργάνωση των Κανάρειων με την γνωστή πυρπόληση της “τουρκικής φρεγάτας” μόνο που φέτος είχε το μέγεθος περίπου μιας μπανιέρας! (τι να κάνουμε οι οικονομικές περικοπές τόσο επέτρεψαν να είναι.)

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην πλατεία αρχικά για να παρακολουθήσει την μουσική εκδήλωση και στην συνέχεια στην παραλία μπροστά απο το Δημαρχείο.

Οι περισσότεροι έχοντας ακούσει το χρονικό της πυρπόλησης ευχόντουσαν για την ανάγνωση ενός σύντομου λόγου απο τους επισήμους και σε ένα ακόμη πιο θεαματικό απο πέρυσι θέαμα με πυροτεχνήματα, μόνο που έμελε να απογοητευτούν και στα δυο.

Αφενός, ο λογος που ανάθεσαν να γίνει απο μια κυρία της οποίας το όνομα μας διαφέυγει, ήταν μεν σύντομος αλλα στεγνός, σαν ανάγνωση απο εγκυκλοπαίδεια, επιπροσθέτως δεν παρέλειψε να αμολήσει και μπηχτές για την οικία του Κανάρη που παραμένει αναξιοποίητη και μάλιστα μπροστά στον Δήμαρχο.

Ο Δήμαρχος , παίρνοντας τον λόγο, αντι να αμυνθεί συνέχισε το γαϊτανάκι της σπόντας για το σπίτι του Κ.Κανάρη που στέκει σαν ερείπιο και εύλογα πολλοί παρευρισκόμενοι αναφώνησαν, “φταίμε άραγε εμείς;” Φταίει μήπως ο κόσμος της Ερέτριας που δεν εχει αξιοποιηθεί το σπίτι του Κανάρη; Είναι μήπως σπόντες του Δημάρχου προς τον σημερινό ιδιοκτήτη; Ναυάγησαν μήπως οι διαπραγματέυσεις για να έρθει στα χέρια του Δήμου; και αν είναι έτσι γιατι δεν βγαίνει ανοιχτά να πεί με ευθύνη ποιού ναυάγησαν οι διαπραγματέυσεις ο Δήμαρχος;

Φέτος ξοδεύτηκαν πολύ λιγότερα σε σχέση με πέρυσι για υπερδιπλάσιες εκδηλώσεις θα πεί ο Δήμαρχος, Βελέντζας, του χρόνου θα ξοδέψουμε ακόμη πιο λίγα, συμπληρώνει,στο μυαλό των περισσοτέρων έρχεται η σκέψη “Μας βλεπω του χρόνου με σουβλάκι στο παγκάκι και τσίτα το ραδιοφωνάκι”.

Στη συνέχεια, καίγεται “η τουρκική φρεγάτα”(βαρκούλα) και αρχίζουν τα πυροτεχνήματα, η συγκριση είναι αναπόφευκτη με πέρυσι, τα θέαμα κρατάει πολύ λιγότερο και τα βεγγαλικά που “έπεσαν” δεν εντυπωσίασαν το ίδιο, μικρό το κακό θα πεί κανείς αν είναι να εξοικονομήσουμε χρήματα, κάθε ευρώ που ξοδεύουμε για να τραβήξουμε κόσμο στην πόλη μας μας επιστρέφεται στο πολλαπλάσιο θα πεί κάποιος άλλος.

Για να μην ξεχνιόμαστε, το Eretriapress.gr έκανε πάλι το “θάυμα του” τράβηξε την πυρπόληση της φρεγάτας σε βιντεο HD και σας το προσφέρει να το απολάυσετε.

One Reply to “Αυλαία για τα Κανάρεια 2011 με πυροτεχνήματα και γκάφες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *