Παιδαγωγικά

10 Λόγοι γιατι το φροντιστήριο των Αγγλικών είναι καλύτερο απο τα Αγγλικά του σχολείου.

Τα τελευταία χρόνια με την εισαγωγή των Αγγλικών στο Δημοτικό και Γυμνάσιο κάποιοι διευθυντές σχολείων παρότρυναν τους γονείς να ξεγράψουν τα παιδιά τους απο τα φροντιστήρια καθότι το σχολείο τους παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες. Το τραγικό είναι οτι κάποιοι αφελείς πείστηκαν και έβαλαν τα παιδιά τους σε περιπέτειες διότι αργότερα αποδείχτηκε οτι δεν ήταν έτσι.

10 Λόγοι γιατι το φροντιστήριο των Αγγλικών είναι καλύτερο απο τα Αγγλικά του σχολείου.

 1. Στο φροντιστήριο ειναι το πολύ 5-6 παιδιά σε αντίθεση με το σχολείο που ειναι 25-30 και το μάθημα καταληγει χαβαλές.
 1. Ο καθηγητής-τρια του φροντιστηρίου ξέρει ακριβώς τα προβληματα και τις αδυναμίες του κάθε παιδιού και μπορεί να εστιάσει στην αντιμετωπιση τους, σε αντίθεση με το σχολείο που πολλές φορές ο καθηγητής έχει εικόνα μόνο απο 1-2 γραπτα.
 2. Το φροντιστήριο δεν σε αντιμετωπίζει με την υπεροψία του δημόσιου υπαλλήλου, κάνει διάλογο με γονείς και μαθητές για οποιοδήποτε πρόβλημα και προβαίνει σε λύσεις.
 3. Υπάρχει χρονική συνέχεια του καθηγητή στο φροντιστήριο, οποίος  τις περισσότερες φορές είναι και ιδιοκτήτης και μπορεί μακροπρόθεσμα να καθορίσει την εκπαιδευτική στρατηγική στον κάθε μαθητή σε σχέση με το σχολείο που κάθε χρόνο αλλάζει καθηγητές καθηγήτριες.Ο καθηγητής του φροντιστηρίου δεν θα αφήσει την τάξη του στην μέση της χρονιάς επικαλούμενος οποιασδήποτε μορφής άδεια.
 4. Υπάρχει συνέχεια ως προς το εκπαιδευτικό υλικό που χρησιμοποιείται, ωστε να επωφελούνται μικρότερα αδέρφια και να αποσυμφορίζονται οικονομικά οι γονείς.
 5. Τα ιδιωτικά φροντιστήρια πρωτοστατούν στις τεχνολογικα ανεπτυγμένες εκπαιδευτικές διαδικασίες και μεθόδους (interactive συστηματα- ηλεκτρονικός πίνακας-computer learning-internet) ενω ειναι γνωστή στους περισσότερους απο εμάς η αγγύλωση του δημοσιου τομέα να συμβαδίσει με καινοτόμες λύσεις.
 6.   Γίνεται συστηματική και πολλές φορές επίπονη δουλειά απο καθηγητή και μαθητές ωστε να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα καθώς σε τελική αναλύση το φροντιστήριο αναλαμβάνει την ευθύνη για τις επιδόσεις του μαθητή.
 7. Οι διδακτικές ώρες είναι πάνω απο μιαμιση ώρα ανα μάθημα.
 8. Η κοντινή διαπροσωπική σχέση που αναπτύσσεται με γονείς και μαθητές ιδιαίτερα είναι μοχλός επίλυσης πολλών και δύσκολων εκπαιδευτικών προβλημάτων ενώ βοηθάει και στην ευκολότερη  κοινωνικοποίηση των παιδιών.
 9. Ουδέποτε κατόρθωσε κανείς να πάρει οποιοδήποτε πτυχίο με την βοήθεια του δημόσιου σχολείου.
 10. Καλύτερη ενημέρωση του φροντιστηρίου σε θέματα εξετάσεων, στενή συνεργασία με τους εκδοτικούς οίκους και παροχές σε εκπαιδευτικό υλικό και γραφικές ύλες.

Σπύρος Κόλλιας

Καθ. Ξενων Γλωσσων και Πληροφορικής

email: infolingua@hol.gr

6986532965,  22290-60120

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *