Περιβαλλοντικά

Ματωμένη Πρωτοχρονιά για τον Σπούκι

 

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου. Μια συνηθισμένη μέρα για όλους, όχι όμως για το Σπούκι, ένα σκυλάκι ενός έτους ράτσα Βέρνης! Νωρίς το πρωί βρέθηκε πυροβολημένος στην περιοχή Πλακάκια της Ερέτριας. Ανίκανος να σηκωθεί στο κάλεσμα του αφεντικού του, ο μικρός ήρωας βουτηγμένος στα αίματα εκλιπαρούσε για βοήθεια. Κανείς δε γνώριζε τι του συνέβη ώσπου έφτασε εσπευσμένα στο κτηνιατρείο του κύριου Ι. Νικολέντζου στη Δροσιά Χαλκίδος για ακτινολογικές εξετάσεις με την υποψία κατάγματος ή εξάρθρωσης από χτύπημα αυτοκινήτου.
Ο γιατρός, έκπληκτος από τα αποτελέσματα των εξετάσεων διέγνωσε ότι ο Σπούκι έχει τραυματιστεί σοβαρά στα μπροστινά άκρα από κυνηγετικό όπλο. Στη συνέχεια, προσπάθησε να αφαιρέσει τα σφαιρίδια αλλά μάταια διότι ήταν πολυάριθμα, βαθιά και εκτεταμένα. Ο τετράποδος φίλος μας κινδυνεύει να παραλύσει σε περίπτωση που κάποιο από τα σφαιρίδια έχει τραυματίσει κάποιο νεύρο. Καθώς επίσης έχει πολλαπλά κατάγματα στα δάχτυλα του.
Ποιος όμως, είναι ο υπαίτιος για την κατάσταση;

Ποιος ασυνείδητος ύψωσε την κάνη του σε αυτό το γλυκό πλασματάκι; Στη συγκεκριμένη περιοχή έχουν ξαναγίνει παράπονα στο Φιλοζωικό Σύλλογο για διάφορα περιστατικά βοσκών οι οποίοι κακοποιούν τα σκυλιά και όχι μόνο τα αδέσποτα όπως απεδείχθη πετώντας τους πέτρες, ξύλα και ό,τι άλλο βρίσκεται στον δρόμο τους ώστε να τα τραυματίσουν και ακόμα χειρότερα να τα σκοτώσουν. Όπως φαίνεται πήραν πιο δραστικά μέτρα για να πετύχουν το στόχο τους. Πριν κάποιο διάστημα ο κ. Γεώργιος Τάγκας και η οικογένεια του είχαν απειληθεί από κάποιο βοσκό της περιοχής, ο οποίος περνούσε με τα πρόβατα του έξω από το σπίτι του προαναφερθέντος κυρίου ότι την επόμενη φορά που θα περάσει αν τα σκυλιά τρομάξουν τα πρόβατά του γαβγίζοντας θα τα πυροβολήσει και θα τα σκοτώσει. Το επόμενο πρωί βρέθηκε ο ένας από τους σκύλους της οικογενείας σε γειτονικό χωράφι δεμένος με συρματόπλεγμα από τον λαιμό έτοιμος να πνιγεί.
Και τώρα… το περιστατικό με τον Σπούκι. Ποιος γνωρίζει τι έπεται;
Ως πότε θα αφήνουμε κάποιος απολίτιστους, ηθικά αμόρφωτους και ασυνείδητους να βασανίζουν κατά τέτοιο τρόπο τους τετράποδους φίλους μας; Ως πότε θα ανέχεται η μικρή μας κοινωνία τέτοιου είδους βιαιοπραγίες;
Ευχόμαστε περαστικά στο Σπούκι και να αναρρώσει γρήγορα χωρίς δυσάρεστες συνέπειες στην υγεία του. Ελπίζουμε να συλληφθεί ο δράστης και να τιμωρηθεί σωφρονιστικά αλλά και παραδειγματικά όπως του αρμόζει σύμφωνα με το ελληνικό και ευρωπαϊκό πλαίσιο για την κακοποίηση των ζώων.

Ναταλία Γρίβα

3 Replies to “Ματωμένη Πρωτοχρονιά για τον Σπούκι

  1. Παρά το γεγονός ότι απεχθάνομαι την χρήση άσκημης γλώσσας, με κτήνη σαν τον απολίτιστο καραβλαχο που τουφέκισε το σκυλί μόνο γλώσσα άσκημη ταιριάζει. Είναι ντροπή στους άνδρες της Ερετριας να κρύβονται πίσω από τις φούστες των γυναικών τους και να μην πάνε να του γαμήσουν την μάνα που τον πέταγε!!!

  2. Στα περισσότερα κράτη του κόσμου ο νόμος βάζει φυλακή ακόμα και τους δολοφόνους τον τετράποδον μας φίλον. Η Ελλάδα, απ’οτι φαίνεται, έχει ένα θέμα μ’αυτο. Κρίμα! Σωστό θα ήταν, να τιμωρήσουν έναν, έστω για το καλό παράδειγμα, για να μην υποφέρουν άλλα αθώα πλασματακια σαν τον Σπουκι.
    Εύχομαι στον Σπουκακι περαστικά και γρήγορη ανάρρωση. Όσον αφορά τον υπάνθρωπο, που διέπραξε το έγκλημα, τον αφήνω στα χέρια του πάντα δίκιου θεού. Εδώ που τα λέμε, στην θέση του, θα τα είχα ήδη κάνει επάνω μου!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *