Πολιτιστικά Τελευταίες Ειδήσεις

Θεοφάνεια 2012 στην Ερέτρια!

Το πολύ τσουχτερό κρύο και ο αέρας δεν εμπόδισαν αρκετό κόσμο να στριμωχτεί στο λιμάνι της Ερέτριας, το οποίο ήταν ιδιαίτερα αφιλόξενο και για έναν ακόμη λόγο. Οι εργασίες αποκατάστασης του “πληγωμένου” λιμανιού με τους τσίγκους και τις απειλητικές λακκούβες δυσκόλεψαν ακόμη περισσότερο την πρόσβαση του κόσμου που ήθελε να παρακολουθήσει τον καθαγιασμό των υδάτων.Κερασάκι στην τούρτα ήταν οτι φέτος μετά απο πολλά χρόνια, δεν υπήρξε κάποιο φερυ μπόουτ που να διευκολύνει την παρακολούθηση της τελετής απο τον κόσμο. (Συνηθως αράζει κάποιο κάθετα ή παράλληλα και ανεβαίνει ο κόσμος για να παρακολουθήσει το ρίξιμο του σταυρού στην θάλασσα.)

Αντιθέτως τα δρομολόγια δεν διακόπηκαν ούτε για λίγα λεπτά με αποτέλεσμα να γίνει το αδιαχώρητο στην “στενή” ράμπα καθώς ο κόσμος αποχωρούσε απο την τελετή αλλά ταυτόχρονα ξεφόρτωναν κιόλας τα φερυμπόουτ.

Σίγουρα όχι και τόσο καλή εμπειρία για όποιον επισκέπτεται την πόλη μας για να νιώσει ευλαβικά και να παρακολουθήσει την τελετή στην άλλοτε γραφική μας παραλία.

Ο κακός καιρός δυσκόλεψε πολύ και τα παλικάρια που έπεσαν για να πιάσουν τον Σταυρό και για αρκετά λεπτά βουτούσαν ξανά και ξανά στα θολά και παγωμένα νερά για να τον βρούν. Τελικά όπως θα δείτε και στο βίντεο τον Σταυρό έπιασε ο Ε.  Αλεξανδρής κάνοντας τον κόσμο να ζητωκραυγάζει απο χαρά και ανακούφιση.

 

 

Στην τελετή βρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους ο περιφερειακός σύμβουλος Κος Νικόλαος Φατούσης και ο βουλευτής Ευβοιας κος Κων. Μαρκόπουλος, και ο Δήμαρχος Ερέτριας κος Βασίλειος Βελέντζας.

Ενδεικτικό της περιόδου που διανύουμε είναι οτι απο το μικρόφωνο οι ιερείς έδιναν κουράγιο και ελπίδα στον κόσμο που στενάζει κάτω απο το βάρος της φτώχιας και της ανέχειας λέγοντας οτι “Μην φοβάστε η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *