επικαιρότητα Πολιτικά Τελευταίες Ειδήσεις

Πολεμικό κλίμα στην λαϊκή της Ερέτριας.

Το eretriapress.gr και η εφημερίδα eretriapress, είναι τα μοναδικά μέσα που κάλυψαν τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν στη λαική αγορά, με πλούσιο υλικό σε βίντεο και φωτογραφίες.

Μετα την απόφαση που εδώ και  πολλούς μήνες ορίζει οτι η λαϊκή αγορά της Ερέτριας θα μετακινηθεί σε μέρα Σαββάτο αντί Κυριακής και στην νέα τοποθεσία που κατασκευάστηκε ειδικά για αυτή την χρήση στην θέση “Λιβάδια”.

Μετά απο πολλές διαφωνίες και διάφορες προτάσεις και ενστάσεις που έγιναν για το θέμα αυτό, τελικώς ο Δήμος μετά απο πολλά “πισωγυρίσματα” θέτοντας την 7η Ιανουαρίου του νέου έτους ως καταληκτική ημέρομηνία  για την εφαρμογή της απόφασης του Δ.Σ. προχώρησε, αποφασισμένος να “ρίξει ακόμη και πρόστιμα”.

Οι επαγγελματίες αρνούμενοι πεισματικά την νέα ημέρα, δηλώνουν πως είναι αδύνατον για αυτούς να συμμετέχουν Σαββάτο καθώς, συνήθειες χρονών και “δρομολόγια δεκαετιών” προς άλλες λαικές αγορές του Νομού τους δεσμέυουν. Απο την άλλη, προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο, καταγγέλωντας τον Δήμο οτι παράτυπα τιοποθέτησε τους πωλητές στις θέσεις και οτι αυτό είναι αρμοδιότητα της επιτροπής που θα ορίσει η περιφερειακή ενότητα.

Την ίδια στιγμή ο Δήμος επιχειρεί να συντρίψει τις αντιδράσεις του κόσμου που στενάζει κάτω απο τα βάρη της κρίσης και των χαρατσιών, και που δεν καταλαβαίνει καλά καλά γιατι ο δημοτικός αστυνομικός που μέχρι χτές μοιραζε καλημέρες στους εμπόρους σήμερα κρατάει το μπλοκάκι του απειλητικά και απρόθυμα.

Ετυμηγορία; Ποιος φταίει; Εδω θα ταίριαζε πιο πολύ το τραγουδάκι: “Φταιμε και οι δυό!”

Απο την μία η συμπαθής τάξη των εμπόρων της λαικής μας αγοράς είχαν όλο τον χρόνο να προσαρμοστούν και δεν το έπραξαν αντάυτού επέμειναν πεισματικά στο να απορρίψουν την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και απο την άλλη ο Δήμος δεν έπεισε πως εξάντλησε κάθε ενδεχόμενο και δεν έκανε κάθε δυνατή ενέργεια ωστε να παραμείνει μια παράδοση δεκαετιών.

Συνάμα ο Δήμαρχος, με μια κίνηση ” ΜΑΤ ” κατάφερε να δυσαρεστήσει ταυτόχρονα και τον εμπορικό κόσμο της Ερέτριας που δεν θέλει με τίποτα μια λαική αγορά στα πόδια του το Σαββάτο, αλλα και τους πλανώδιους εμπόρους, παρ’ολο που δύο αυτοί κλάδοι έχουν εκδιαμέτρου αντίθετα συμφέροντα εντούτοις απο κοινού μάχωντε κατά της απόφασης για λαϊκή αγορά το Σάββατο.

Το κλίμα στην λαϊκή την Κυριακή που μας πέρασε εκρηκτικό με τους πλανώδιους εμπόρους σαστισμένους οργισμένους και αγανακτισμένους με το δημοτικό συμβούλιο στο σύνολο του που πήρε την απόφαση η οποία θίγει τα συμφέροντα τους. ” Οταν ζητούσαν την ψήφο μας μας υπόσχονταν οτι δεν θα πειράξουν την Κυριακάτικη λαική και έρχονταν να μας σφίξουν το χέρι, τώρα κάθονται στις πολυθρόνες τους και ξέχασαν τα όσα υποσχέθηκαν” είναι μερικά απο τα πιο “κόσμια” σχόλια που ακούστηκαν. Ενώ η κίνηση του Δήμου να παρκάρει των στόλο των οχήματων πέριξ της πλατείας με σκοπό να εμποδίσει την λαϊκή της Κυριακής εξόργισε ακόμα περισσότερο τους πωλητές.

Επι ώρες οι δημοτικοί αστυνομικοί έπαιζαν με τους εμπόρους το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι, καθώς οι εμποροι μια κάλυπταν με πανιά την πραμάτια τους και δεν πουλούσαν και μια την αποκάλυπταν για να πάρουν ένα μεροκάματο στα κρυφά αποφευγωντας το πρόστιμο. Ο κόσμος που κατέβηκε για να ψωνίσει κοιτούσε απορημένος για το θέατρο του παραλόγου και δυσανασχετούσε, αρκετοί υπέγραφαν ωστε να παραμείνει το παλιό status.

Στο χώρο της “παλιάς λαϊκής  παρευρέθηκαν και κάποιοι σύμβουλοι όπως ο Κος Αναστάσιος Βαλκάνος που είναι και πρόεδρος των επαγγελματιών της Ερέτριας προκειμένου να ηρεμήσει τα “πνεύματα” αλλα και ο Κος Αλέκος Αλεξανδρής οποίος τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της Κυριακάτικης λαϊκής και στο πλευρό των εμπορων της λαϊκής.

Προς το μεσημέρι και μετά απο αλλεπάληλες προσκλήσεις του Δημάρχου προς τον Κο Σταύρο Κοντάρα πρόεδρο και αντιπρόσωπο των εμπόρων της λαϊκής τελικά συναντήθηκαν σε συγκρουσιακό κλίμα, αποτέλεσμα ήταν να βγάλει έξω απο το γραφείο του ο Δήμαρχος τον Κο Ιωάννη Μπασινά , εκπρόσωπο των εμπόρων της λαϊκής που πωλούν βιομηχανικά και βιοτεχνικά είδη.

Το τι ακριβώς  διαδραματίστηκε στο γραφείο του Δημάρχου δεν το γνωρίζουμε ακριβώς διοτί δεν μας επετράπει η είσοδος, πάντως βγαίνοντας οι έμποροι προέβησαν σε  επιστολή-καταγγελία κατά του Δήμαρχου οτι χρησιμοποίησε πολύ σκληρή γλώσσα.

Βγαίνοντας απο την συνάντηση που είχαν οι δύο πλευρές έκαναν δηλώσεις με τον Κο Κοντάρα να δηλώνει πως πρέπει να συγκαλέσει Συνέλευση και να τους ενημερώσει για το αν θα συνέχιζαν να βρίσκονται υπο “παράνομο καθεστώς” ή θα συμμορφωθούν με την απόφαση του Δ.Σ. Ενω ο Δήμαρχος Κος Βελέντζας υπεραμύνθηκε της άποψης να εφαρμοστεί ο νόμος αλλα παράλληλα να προβεί σε όποια ενέργεια είναι δυνατόν να γίνει ωστε είτε να αλλάξει ο νόμος ή να εφαρμοστεί η λύση με τους όμορρους Δήμους.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα αποκλειστικά πλάνα που εξασφάλισε το eretriapress.gr

3 Replies to “Πολεμικό κλίμα στην λαϊκή της Ερέτριας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *