επικαιρότητα

Συνάντηση Βελέντζα με Άδωνι Γεωργιάδη για το Λιμενικό Ταμείο.

 

Φαίνεται πως μετά την ήττα του στον πρώτο γύρο όσον αφορά στην σύσταση Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου  ο Δήμαρχος Ερέτριας Β.  Βελέντζας επιδιώκει να πάρει την ρεβάνς συναντώντας τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Περιφερειακό Σύμβουλο Αττικής Κο Άδωνι Γεωργιάδη και ζητώντας του να εισηγηθεί θετικά για την δημιουργία Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων.

Είναι προφανές πως ο Δήμαρχος επιχειρεί να βγάλει μια και καλή έξω απ’το παιχνίδι τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Κο Μάζη ο οποίος στέκεται στο πλαϊ των επαγγελματιών και του είναι εμπόδιο στα σχέδια του για την αναμόρφωση της παραλίας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό ήδη πριν απο έξι μήνες  το Δ.Σ. πήρε την  απόφαση ίδρυσης Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου η οποία όμως προσέκρουσε στην περιφέρεια και στην ασάφεια του νομοθέτη να ορίσει τις αρμοδιότητες μεταξύ των υπουργείων ουσιαστικά.

Δεν ήταν λίγες, θυμόμαστε τότε ,   οι αντιδράσεις και της αντιπολίτευσης που θεώρησε οτι ήταν ντροπιαστικό και φανέρωνε προχειρότητα το γεγονός οτι η απόφαση του Δ.Σ. απορρίφθηκε απο την περιφέρεια.

Σήμερα λίγο πολύ είναι γνωστή σε όλους η κόντρα του Δήμου με τους επαγγελματίες, απο την μιά ο Δήμος θέλει να αναμορφώσει την παραλία ξηλώνοντας συθέμελα τα κιόσκια και απο την άλλη οι επαγγελματιές που αντιμετωπίζουν την δυσβάσταχτη οικονομική κρίση, θεωρούν οτι άλλη μια μείωση του τζίρου τους θα τους δώσει την χαριστική βολή προς την χρεωκοπία και το λουκέτο.

Θα μπορούσε να θεωρηθεί και ως αντεπίθεση του Δημάρχου η συνάντηση με τον Κο υφυπουργό, στο φυλλάδιο ενημέρωσης πολιτών που κυκλοφορεί εδώ και λίγες μέρες στα καταστήματα της παραλίας.(το φυλλάδιο θα το δείτε εδώ.)

Το αποτέλεσμα της συνάντησης ήταν η δέσμευση του Κου Γεωργιάδη πως το θέμα θα διευθετηθεί σε μερικές εβδομάδες, περίπου όμως τόσο θα μας πάρει να γίνουν και Εθνικές εκλογές  οπότε και πάλι τίποτα δεν είναι σίγουρο στην χώρα που ζούμε.

Ακολουθεί Το δελτίο τύπου του Δήμου για την Συνάντηση.

One Reply to “Συνάντηση Βελέντζα με Άδωνι Γεωργιάδη για το Λιμενικό Ταμείο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *