Περιβαλλοντικά

Του στραβού το δίκιο….!

Δέν είναι βέβαια αναφορά στον τίτλο του έργου που ανέβασε φέτος η ΣΤ ταξη του 2ου Δημοτικου Σχολείου Ερέτριας (το εργο μπορειτε να το δείτε εδώ). Αλλά η γνωστή παροιμία που λέει ο σοφός λαός μας όταν κάποιος ανθρωπος αδικείται κατάφορα καμμιά φορά.

Η ιστορία όμως έχει ως εξής, Σαββατο βραδάκι και ο ήλιος έχει πέσει για τα καλά, καλοκαίρι, σαββατόβραδο κιόλας και ο κόσμος, χτυπημένος κατακέφαλα απο την ζέστη και την οικονομική κρίση αναζητάει ήσυχες, ανεξοδες και δροσερές διεξόδους. Μια βραδυνή βόλτα με τα ποδήλατα ή και με τα πόδια είναι ότι πρέπει προς “την τρελή ροδιά” έτσι την ξέρουμε απο παιδιά την ανατολική παραλία της Ερέτριας.

“Μα εκεί είναι πήχτρα σκοτάδι” φώναξε κάποιος απ’την παρέα.

“Μην φοβάστε έχω φώτα στο δικό μου ποδήλατο” απάντησα “Θα τραβήξω μπροστά για να μας βλέπουνε τα αυτοκίνητα”.

Με λίγα μουρμουρητά ξεκίνησε η παρέα για λίγη δροσιά.

Η έκπληξη δεν αργησε να φανεί, “παιδιά εδώ πριν δεν ήτανε σκοτεινά;”

-Ναι, ναι, βάλανε κολώνάκια με φώτα , επιτέλους! Τι χρήσιμο έργο, μα καλά κανείς δεν το’χε σκεφτεί πιο πρίν;(όλη η παρέα αναρωτιόταν με την ευχάριστη έκπληξη)

Υπάρχουν μικρά και σχεδόν ανέξοδα πράγματα που μας αλλάζουν την καθημερινή ζωή και την κάνουν καλύτερη, τέτοια μικρά πράγματα μας δείχνουν επίσης πως υπάρχουν άνθρωποι που νοιάζονται για τον τόπο αυτό.  Κι αυτό δεν είναι “μικρό” είναι “ΜΕΓΑΛΟ”.

Και για να πούμε και “του στραβού το δίκιο” μπράβο δήμαρχε για την κίνηση αυτή. (Μην παίρνεις πολύ αέρα, αμα δούμε κατι στραβό, δεν θα σου χαριστούμε.)

ιδού και τα πειστήρια:

This slideshow requires JavaScript.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *