επικαιρότητα

ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΕ ΕΡΕΤΡΙΑ ΚΑΙ ΑΜΑΡΥΝΘΟ

This slideshow requires JavaScript.

Παρόλο που η μέρα ξεκίνησε με σύννεφα, δεν άργησαν να φανούν οι πρώτες ακτίνες του ήλιου ωστε να ζεστάνουν τους μικρούς και μεγάλους μαθητές που ήταν έτσι και αλλιώς ελαφριά ντυμένοι με τα ρούχα της παρέλασης.
Η πόλη της Ερέτριας μέρες τώρα ετοιμαζόταν και καθαριζόταν για να είναι στα καλύτερα της ανήμερα της 25ης, πεζοδρόμια ασβεστωμένα, σημαιάκια στα δέντρα, τα πάντα καθαρά και τακτοποιημένα.
Αν και έχουμε φήμη γκρινιάρη ωστόσο την αλήθεια πρέπει να την πούμε, όλες αυτές τις ημέρες οι υπευθυνοι και οι εργάτες του Δήμου δούλεψαν ακούραστα για να φορέσει η πόλη τα γιορτινά της και αυτό φάνηκε στο αποτέλεσμα.
Ο Δήμαρχος της Ερέτριας και πολλοί σύμβουλοι τον ακολούθησαν στην Αμάρυνθο οπου και παρακολούθησαν την μαθητική παρέλαση, και τις χορευτικές εκδηλώσεις, που πραγματοποιήθηκαν με λαμπρότητα, άλλωστε γιορτάζει και η εκκλησία της Ευαγγελιστρίας της Αμαρύνθου και ο εορτασμός παίρνει εκτος απο εθνικό χαρακτήρα και θρησκευτικό.

Γονείς και επισκέπτες της πόλης μας που αυτη την χρονιά λόγω κρίσης ήταν λιγότεροι, στριμώχτηκαν στα πεζοδρόμια για να καμαρώσουν τα νιάτα της πόλης μας που παρέλασαν με περηφάνεισ για τους προγόνους μας αλλα με βλέμμα απαξίωσης προς τους επισήμους.

Bίντεο απο την παρέλαση στην Ερέτρια

 

 

Πολλά παιδιά και κυρίως μεγαλύτερων τάξεων που βιώνουν σχεδόν άμεσα τις οικονομικές δυσκολίες των οικογενειών τους, απέφυγαν να στρέψουν το βλέμμα τους προς τους επίσημους, δείχνωντας με τον τρόπο αυτό την γενικότερη αποστροφή των νέων προς το σάπιο πολιτικό σύστημα που έχει οδηγήσει την χώρα μας στην άθλια οικονομική κατάσταση που βρίσκεται σήμερα.
Απόλυτα δικαιολογημένη και αξιοπρεπείς η αντιδρασή τους, μας δίνει μια ελπίδα πως το μέλλον αυτόυ του τόπου, τα παιδιά του δηλαδή, διατηρεί την φλόγα μέσα του άσβεστη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *