Περιβαλλοντικά Πολιτικά

Επικίνδυνο τοιχίο στην Αγία Τριάδα – Δημοσίευμα της Ευβοικής Γνώμης.

ΕΥΒΟΙΚΗ ΓΝΩΜΗ - ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ

Σαν κάτοικος της περιοχής μπορώ να βεβαιώσω οτι πράγματι στην περιοχή της Αγίας Τριάδας υπάρχει το παραπάνω τοιχίο που έχει μερικώς καταρρεύσει και είναι πάρα πολύ επικίνδυνο.

Αυτό που η “Ευβοική Γνώμη” δεν ανέφερε στο δημοσίευμα της, αν και θα έπρεπε να είναι πιο ενημερωμένη, είναι οτι η κατασκευή, επισκευή και επέμβαση στο συγκεκριμένο τοιχίο δεν ειναι αρμοδιότητα του Δήμου Ερέτριας.

Συγκεκριμένα, το τοιχίο είναι έργο ιδιώτη, όπως και ιδιωτικό είναι το οικόπεδο που βρίσκεται το τοιχίο.

Πράγματι πολύ κακώς έχει προβεί στην κατασκευή του τοιχίου ο συγκεκριμένος ιδιώτης και γιατι είναι παράνομο ακριβώς πάνω στον αιγιαλό αλλα και γιατι κατέληξε όπως κατέληξε.

Με παρόμοιο (αυθαίρετο) τρόπο έχουν δημιουργηθεί κατα μήκος όλης της παραλίας στην περιοχή αυτοσχέδιοι μώλοι, πεζοδρόμια πανω στην θάλασσα και κάθε λογής παράνομες κατασκευές οι οποίες δεν έχουν αφήσει καμμία μα καμμία πρόσβαση στην παραλία.

Είναι επομένως εντελώς παράλογο να απαιτεί κανείς απο τον Δήμο να συντηρήσει ή να επιδιορθώσει παράνομες-αυθαίρετες κατασκευές.

Παρ’όλαυτα ο Δήμος βάζοντας την ασφάλεια των κατοίκων σε πρώτη προτεραιότητα αποφάσισε να επέμβει, και εδω γεννάται ενα μεγάλο πρόβλημα. Πως στην ευχή να φτάσει εκεί μηχάνημα ωστε να αφαιρέσει το μισογκρεμσμένο τοίχο; Αφού όπως είπαμε δεν υπάρχει δίοδος προς την παραλία για πεζό πόσο μάλλον για μπουλντόζα.

Μόνη οδός πρόσβασης είναι μέσα απο το ίδιο το οικόπεδο που υπάρχει το τοιχίο και που ανήκει σε ιδιώτη.

Ο Δήμος όπως φροντίσαμε να ενημερωθούμε έχει ζητήσει με έγγραφο άδεια για να εισέλθει στον ιδιωτικό χώρο εδώ και μήνες αλλα καμμία απάντηση ακόμη.

Δεν μπορεί να επιδιορθώνει ο Δήμος ακόμη και τα χαλασμένα καζανάκια της τουαλέτας του σπιτιού μας!Ας είμαστε λίγο σοβαροί!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *