Φωτιές στην Εύβοια: Πέντε μέτωπα πυρκαγιάς σε δύο μέρες

Για μια ακόμη φορά η Εύβοια δοκιμάζεται από σοβαρές πυρκαγιές που εκδηλώνονται σε διάφορα μέρη του νησιού

Για άλλη μια φορά δοκιμάζεται η Εύβοια από διαδοχικές σοβαρές πυρκαγιές που ξεσπούν τις τελευταίες ώρες στο νησί.

Ενδεικτικά σε μόλις δύο ημέρες οι πυροσβεστικές δυνάμεις καλούνται να δώσουν μια πρωτοφανή μάχη για να τιθασσεύσουν πύρινα μέτωπα που ξέσπασαν σε Ψαχνά, Κοντοδεσπότι, Δοκό, Πλατανιστό και Ερέτρια.

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική το μεσημέρι της 21/8, για την φωτιά που ξέσπασε στα Ψαχνά καίγοντας ανεξέλεγκτη για περίπου 48 ώρες.
Μεγάλος αντίπαλος των Πυροσβεστών οι καιρικές συνθήκες, καθώς ισχυρότατοι άνεμοι δυσκόλεψαν το έργο της πυρόσβεσης.

Το 112 ήχησε σε πολλαπλές περιπτώσεις, σε Νότια Ψαχνά και τη Βόρεια Αρτάκη, όπου έχουν εκκενωθεί και δρόμοι έχουν κλείσει. Αυτή την ώρα μηχανήματα του στρατού όπως θα δείτε στις εικόνες του evima.gr βρίσκονται στην περιοχή των Ψαχνών, καθώς γίνεται κάθε προσπάθεια να μην περάσει η φωτιά στο δάσος.

Η φωτιά ξεκίνησε από την περιοχή του Προφήτη Ηλία πολύ κοντά στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου και από κει πήρε μεγάλες διαστάσεις.

Λίγο μετά τις 18:00 σώθηκε εντολή εκκένωσης της Βιομηχανικής Ζώνης Νέας Αρτάκης και Βατώντα στη Δ.Ε Νέας Αρτάκης έδωσε η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα πριν από λίγη ώρα, σήμερα Δευτέρα 21 Αυγούστου 2023, μετά από υπόδειξη του Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Εύβοιας, λόγω της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στον Δήμο Χαλκιδέων.

Η απόφαση εκκένωσης ελήφθη, μετά από συνεκτίμηση και συνεννόηση με τους αρμόδιους φορείς και αφορά προληπτικό μέτρο, για την προστασία και ασφάλεια των πολιτών, στο πλάισιο του Ειδικού Σχεδίου Οργανωμένης Απομάκρυνσης Πολιτών που έχει συντάξει ο Δήμος, σε περίπτωση εξελισσόμενης πυρκαγιάς στα διοικητικά του όρια.

Φωτιά ξέσπασε χθες και στο δάσος στην περιοχή Κοντοδεσπότι του δήμου Διρφύων Μεσσαπίων.

Στο σημείο επιχείρησαν 28 πυροσβέστες, μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 10 οχήματα, και έχει δοθεί εντολή για δύο αεροσκάφη.

Σύμφωνα με δήλωση του δήμαρχου Γιώργου Ψαθά στο evima.gr εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους το χωριό Κοντοδεσπότι καθώς η φωτιά καίει κοντά στο χωριό.

«Έχω ζητήσει την συνδρομή της αστυνομίας προκειμένου να απομακρυνθούν οι κάτοικοι από το χωριό», είπε βρισκόμενος στο σημείο της φωτιάς

Μήνυμα από το 112 κάλεσε τους πολίτες που βρίσκονταν στο σημείο να απομακρυνθούν προς το Σταυρό.

Ο εφιάλτης των πυρκαγιών όμως συνεχίστηκε με νέο πύρινο μέτωπο να ξεσπά λίγα λεπτά μετά και στην περιοχή του Δοκού στη Χαλκίδα δίπλα στο νεκροταφείο.

Η φωτιά έκαψε ξερά χόρτα μέσα σε κατοικημένη περιοχή.

Στο σημείο επιχείρησαν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής Χαλκίδας και εναέρια μέσα.

Αργά το βράδυ, ακόμη μια φωτιά ξέσπασε στον, πολύπαθο από τις πυρκαγιές, Πλατανιστό η οποία ευτυχώς, παρά το γεγονός πως στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι, «πιάστηκε γρήγορα».

Συγκεκριμενα η φωτιά εκδηλώθηκε στον Άγιο Φανούριο Πλατανιστού κοντά στο δρόμο.

Χάρη στην άμεση επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων και των εθελοντών δασοπυροσβεστών Καρύστου η φωτιά τέθηκε άμεσα υπό έλεγχο χωρίς να προλάβει να πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Σήμερα τέλος, νέα εκδήλωση πύρινου μετώπου καταγράφηκε στην Ερέτρια.

Η πυρκαγιά έκαιγε σε δασική έκταση και βρισκόταν πολύ κοντά σε σπίτια, εξοχικές κατοικίες, ξενοδοχεία και επιχειρήσεις της περιοχής.

Στο σημείο επιχείρησαν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής και εθελοντές οι οποίοι και όλοι μαζί πρόλαβαν τα χειρότερα στη φωτιά με αποτέλεσμα ευτυχώς να θέσουν γρήγορα την πυρκαγιά υπό έλεγχο προτού προλάβει και επεκταθεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Share

Επικοινωνία

Email: info@evia-press.gr

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6941431497

Αφήστε μας το μήνυμα σας σε αυτό το τηλέφωνο και ένας συνεργάτης μας θα σας καλέσει άμεσα

spot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα Θέματα
Σχετικά

ΔΥΠΑ: Όσα προβλέπει το πρόγραμμα επιδότησης διαμονής παιδιών σε παιδικές κατασκηνώσεις για το 2024

Σκοπός του προγράμματος της ΔΥΠΑ περί διαμονής παιδιών σε...

Πάσχα: Πως θα διαμορφωθεί το εορταστικό ωράριο των εμπορικών καταστημάτων

Αλλαγές στο ωράριο των καταστημάτων στα πλαίσια των πασχαλινών...

Χαλκίδα: Έφυγε ο Γιώργος Γραμματικόγιαννης

Σήμερα στις 11:30 θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία του Σε...

Τι αλλάζει στο πρόγραμμα «στέγαση και εργασία»

Αλλαγές στο καθεστώς του προγράμματος “στέγαση και εργασία για...