Πολιτιστικά Τελευταίες Ειδήσεις

Εκπληκτικά Αρχαιολογικά Ευρήματα έφερε στο φώς η Μπουλντόζα της Υδρευσης!

πανοραμική των Αρχαίων λουτρών

Οτι η πανέμορφη πόλη μας κρυβει στα σπλάχνα της έναν ανεξάντλητο και υπέροχο αρχαιολογικό θησαυρό το ξέρουμε απο καιρό. Τα αρχαιολογικά ευρήματα  που βλεπουν το φως της ημέρας ξανά, δεν πάυουν ποτέ όμως να μας εκπλήσουν.

Αφορμή στάθηκαν οι εργασίες αντικατάστασης των σωλήνων ύδρευσης, ένα μεγάλο έργο που συντελείτε εδω και μερικούς μήνες στην πόλη μας προς όφελος της ποιότητας ζωής όλων των κατοίκων.Η μπουλντόζα κάνοντας εργασίες επι της οδού Ευνόμου Κηφισού (φωτο).

Χτύπησε σε κάτι σκληρό, στη συνέχεια οι αρχαιολόγοι που επιβλεπουν όλες τις εργασίες ανακάλυψαν οτι πρόκειται για αρχαίο πηγάδι και προεκτείνοντας σιγά σιγά το σκάψιμο ανακάλυψαν σε απόσταση λίγων μόνο μέτρων, ανακάλυψαν αρχαία λουτρά.Πρόκειται για ένα εύρημα ιδιαίτερης σημασίας γιατι δείχνει οτι ολόκληρη η περιοχή γύρω απο τον Ναό του Δαφνηφόρου Απόλλωνα έιχε έντονη δραστηριότητα σε πολλούς τομείς.

Με τις φτωχές μας γνώσεις υποθέτουμε οτι στα λουτρά αυτά οι επισκέπτες του Ναού εξαγνίζονταν πρωτού να εισέλθουν.Ποιος ξέρει πόσα ακόμη ενδιαφέροντα ευρήματα βρίσκονται θαμμένα στην γύρω περιοχή.

Μπορείτε να θαυμάσετε στις παρακάτω φωτογραφίες πόσο θαυμάσια διατηρημένα είναι τα λουτρά και με τι δεξιοτεχνία κατασκευάστηκαν, όπως για παράδειγμα ο εκπληκτικός αυτός εδω ο  “ρόδακας” που βρίσκεται στο κέντρο των λουτρων!

"Ρόδακας" (περίτεχνος σχηματισμός απο πετρες με τάση στο κέντρο)

Ευχαριστούμε τον αγαπητό αναγνώστη που επισκεφτηκε την πόλη μας τις τελευταιές μέρες και μας έστειλε τις φωτογραφίες αυτές απο το Lughano της Ελβετίας .

This slideshow requires JavaScript.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *