Περιβαλλοντικά

Ύδρευση-Χαμένος Πάει τόσος Κόπος και Έξοδα!

Αφόρητη Ζέστη, διακοπές νερού,κυκλοφοριακό κουμφούζιο στο κέντρο της πόλης εν μέσω τουριστικής περιόδου και σκόνη πολυ σκόνη!

Αυτές είναι η εικόνες καθημερινά στο κέντρο αλλα και σε παράπλευρους δρόμους της Ερέτριας σαν συνέπεια των εργασιών για την αντικατάσταση των σωλήνων ύδρευσης.Ενα έργο που απο καιρό είχε αναγκη η πόλη μας αλλα και οι πολίτες που πληρώνοντας υπέρογκα ποσά στους λογαριασμους ύδρευσης για δήθεν έργα, αγανακτούσαν μη βλεπονταν κανένα απολύτως έργο να συντελείται.Όλα αυτά  και επιπλέον υπόνοιες και ψίθυρους για αλλόγιστη σπατάλη και υπέρογκα χρέη που συσσωρεύονται.

Ηρθε επιτέλους η ώρα για το έργο αυτό που τόσο χρειαζόμαστε και που προς το παρόν αφορά διστυχώς μόνο το ήμιση της πόλης μας.

Γίνεται όμως σε όλα τα στάδια του έργου αυτού σωστή δουλειά; -Δυστυχώς δεν είμαστε μηχανικοί για να γνωρίζουμε αν τα υλικά και η συνδεσμολογία είναι η ενδεδειγμένη, και καλή τη πίστη, ελπίζουμε να είναι, με την απλή μας λογική όμως εντοπίσαμε κάποια σημεία που θα έπρεπε να έχουν τύχει περισσότερης προσοχής.

Οπως είναι τα σημεία που φαινονται στις παρακάτω φωτογραφίες όπου οι σωλήνες που προεξέχουν απο τη γή με σκοπό να συνδεθούν στα οικιακά ρολόγια ύδρευσης έχουν μείνει εντελώς απροστατευτες με αποτέλεσμα καθε είδους όχημα να της παταει στραπατσάρωντας τες προκαλώντας τους ανεπανόρθωτη βλάβη.Ενδεικτικό είναι οτι μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας μπροστά απο την Εθνική Τράπεζα πέρασαν δεκάδες τζίπ αλλα και λεωφορεία συθλίβοντας τις σωλήνες.

σωλήνα vs jeep

Φυσικά αυτό σημαίνει οτι στο μέλλον θα πρέπει κάποιες απο αυτές να αντικατασταθούν και πάλι διαφορετικά θα έχουμε συνεχείς διαρροές.

προσέξτε πως έχει συνθλιβεί η σωλήνα απο το πάτημα των βαρέων οχημάτων.
προσέξτε πως έχει συνθλιβεί η σωλήνα απο το πάτημα των βαρέων οχημάτων.

This slideshow requires JavaScript.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *