Πολιτιστικά

Η Θαυμαστή Μπαλωματού του Φ. Λόρκα απο τους ΕΡΕΤΕΣ.

Ο Κος Παπανάγνου και η Κα Αλημπατέ Δήμαρχος Ερέτριας
Οι πρωταγωνιστές του Εργου (Μπαλωματού και Μπαλωματής)

Κυριακή βράδυ και η ζεστή και ρομαντική βραδιά προμύνηε κάτι καλό.Οι Ερέτες, η θεατρική ομάδα της πόλης μας που κάνει πρώτα  δειλά της βήματα μας παρουσιάζει ένα έργο του μεγάλου Ισπανού συγγραφέα Φεντερίκο Γκαρσία Λόρκα.

Πρόκειται για ένα έργο κλασσικό, για τους γνωρίζοντες ολίγον απο θέατρο, ωστόσο στο ευρύ κοινό είναι άγνωστο και είναι πραγματικά πολύ κρίμα γιατι τόσο η κατανοητή γλωσσα του όσο και τα παντα επίκαιρα και ευκολοληπτα νοήματα του θα επρεπε να το είχαν κανει σχεδόν διάσημο.

Τα φώτα χαμηλώνουν και ο προβολέας φωτίζει τον σκηνοθέτη-δάσκαλο Κο Μιλτιάδη Παπανάγνου ο οποίος με ξεχειλίζουσα σεμνότητα προλογισε το έργο.Σε λίγο τα φώτα σβήνουν εντελώς και η μουσική αρχίζει, οι ηθοποιοί μπαινουν ένας ένας και το κοινό μας δυστυχώς απαίδευτο σε θεατρικά θεάματα μπερδέυεται, δεν ξέρει πότε να χειροκροτήσει.Οπως οταν μπαίνει στην σκηνή για πρώτη φορά ένας ηθοποιός….Αχ και να’χαμε το αρχαίο θέατρο μας, πόσα σπουδαία έργα θα΄χε δει τουτο το κοινό!συλλογίστηκα.

Δεν πειράζει όμως είναι και αυτή  μια αρχή, στην συνέχεια το μυαλό ξεχνιέται, έρχονται οι ερμηνείες των ηθοποιών να μας εντυπωσιάσουν.Η “μπαλώματου”  έδωσε πράγματι μια θαυμάσια ερμηνεία όπως και οι υπόλοιποι ηθοποιοι του έργου. Κάποιοι απο αυτούς είναι ανθρωποι απλοί, καθημερινοί που θα τους δείτε στην πόλη πιθανόν με τα πρόχειρα ρούχα τους να κάνουν κάποιο μερεμέτι ή να ψωνίζουν δίπλα σας ψωμί για την οικογένεια, αυτό είναι το πιο όμορφο.Δεν υπάρχει τίποτε πιο όμορφο απο το να ανακαλύπτεις θησαυρούς σε μέρη που δεν το περίμενες και πιστεψτε με έχουμε αναμεσα μας ανθρώπους “θησαυρους”, σημάδι πως τουτος ο τόπος δεν είναι για πέταμα αλλα για πράγματα “μεγάλα”.


Τους ρόλους ερμηνεύουν: Ζέτα Βεντούρη, Αντώνης Λαζάρου, Κατερίνα Φουρμούζη, Κώστας Κουρούπης, Κρυσταλλία Μπουραζά,  Μαριέτα Κουρούπη, Ναταλία Κουρούπη, Εύα Καγιάνη, Σοφία Γρίβα, Νίκος Πασχαλόπουλος, Ιωάννα Τζορμπατζούδη, Δέπη Λάσκαρη–Βότσαρη, Βάνα Τσιριμώκου, Δημήτρης Καραταϊρης, Ηρώ Παπαγεωργίου.

This slideshow requires JavaScript.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *