επικαιρότητα Κοινωνικά Οικονομικά Πολιτικά

Το δημοσίευμα της EVIA-PRESS.GR «ξεμπλόκαρε» την απορροφητικότητα.

LOGO_EVIA-PRESS_recon

Το δημοσίευμα της EVIA-PRESS.GR «ξεμπλόκαρε» την απορροφητικότητα.

Πριν από μερικές εβδομάδες το Βήμα της Κυριακής και ο Ελεύθερος τύπος της Κυριακής δημοσίευσαν πίνακες σύμφωνα με τους οποίους, κάποιοι δήμοι της Εύβοιας, μεταξύ αυτών και ο Δήμος της Ερέτριας είναι ουραγοί στην απορροφητικότητα των κονδυλίων για την αποπληρωμή οφειλών του παρελθόντος.

Φαίνεται πώς τότε τα αυτάκια των υπευθύνων υπηρεσιακών παραγόντων και των πολιτικών δεν ίδρωσαν και πολύ, η  αναδημοσίευση όμως των στοιχείων του Υπουργείου Εσωτερικών από την evia-press.gr, ξεσήκωσε θύελλα σχολίων και αντιδράσεων από τον Δήμο της Ερέτριας  με κορυφαία ενέργεια την απαράδεκτη επίθεση στο πρόσωπο του εκδότη της EVIA-PRESS.GR κυρίου Σπύρου Κόλλια (!).  Έφτασαν δε, στο σημείο να επικαλούνται ότι για την μη απορρόφηση των κονδυλίων φταίνε οι ίδιοι οι επαγγελματίες οι οποίοι δεν έχουν φορολογική ή ασφαλιστική ενημερότητα. Είναι γνωστό σε όσους έχουν δοσοληψίες με τις υπηρεσίες του Δήμου και ιδιαίτερα με τις οικονομικές ότι αφήνονται εντάλματα και υποθέσεις να «λιμνάζουν» για μήνες στοιβαγμένα σε φακέλους. Αυτή ακριβώς την απαράδεκτη κατάσταση είχε σκοπό να στηλιτευσεί το EVIA-PRESS.GR η οποία συντηρείται από την ανοχή και την απροθυμία των πολιτικών προσώπων να την αλλάξουν.

Αυτή η απαράδεκτη κατάσταση μη απορρόφησης των κονδυλίων στερεί και τις τελευταίες πολύτιμες σταγόνες ρευστότητας στην αγορά που ασφυκτιά από την ύφεση και οδηγεί την μια μετά την άλλη τις επιχειρήσεις να κλείνουν, άνθρωποι να χάνουν την δουλειά τους, την υγεία τους και σε κάποιες περιπτώσεις να οδηγούνται ακόμη και στην αυτοκτονία.

τα στοιχεία του “Βήματος της Κυριακής”

mpataxtsides

Η επίθεση κατά της EVIA-PRESS.GR και του εκδότη της Σπύρου Κόλλια

SPYROS copy2

Σε δημοσίευση που έκανε ο διαχειριστής του προφίλ του Δήμου Ερέτριας υπο μορφή σημείωσης κατηγόρησε τον εκδότη ούτε λίγο ούτε πολύ ως εκβιαστή και ότι έχει ίδιον όφελος, κάτι που ασφαλώς δεν ισχύει καθώς ουδεμία δοσοληψία με τον δήμο έχει ο εκδότης και ουδέποτε επισκέφτηκε τον δήμαρχο για να ζητήσει κάποιο ρουσφέτι. Στην συνέχεια ο Δήμος έκανε κιόλας μάθημα περί δημοσιογραφικής δεοντολογίας κατακρίνοντας όποιον εργάζεται νόμιμα και τίμια και ασκεί το λειτούργημα της ενημέρωσης προς τους συμπολίτες του. Άραγε είναι πιο δεοντολογικό  να σε πληρώνει κάποιος για να προπαγανδίζεις όλη μέρα υπέρ του και να λογοκρίνεις τα σχόλια των πολιτών;;;-διερωτόμαστε εμείς.Ενώ έπιασε πάτο το επίπεδο όταν έβαλε στο παιχνίδι και το ζωικό βασίλειο ανφερόμενος σε ασβούς και άλλα.

Είναι πραγματικά συγκινητικό για εμάς ότι ακολούθησαν πολυάριθμα σχόλια συμπαράστασης και στήριξης του εκδότη μας και του μέσου που υπηρετεί αλλά και επικριτικά σχόλια κατά του διαχειριστή του προφίλ πολλά από τα οποία λογοκρίθηκαν και διαγράφηκαν παρόλο που δεν ήταν υβριστικά, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ουδείς δεν υπερασπίστηκε την γραμμή του Δήμου. Λύπη μόνο και οργή μας γεμίζει η τακτική της λογοκρισίας από την πλευρά του Δήμου και η εκδικητική στάση του προς τους πολίτες και τα πρώην στελέχη του ή οποία του γυρίζει μπούμερανγκ καθώς οργισμένοι οι πολίτες στρέφονται προς τα μέσα ενημέρωσης και δικτύωσης και τον καταγγέλλουν. Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις του προέδρου του Εμπ. Συλλόγου Αμαρύνθου  Κου Ζέρβα ο οποίος λίγο πριν αποχωρήσει για τον Καναδά σε ολοσέλιδο δημοσίευμα σε εφημερίδα της Εύβοιας κατάγγειλε τις ίδιες συμπεριφορές, αλλά και του Κου Αναγνωστάκη ο οποίος επίσης λογοκρίθηκε και διαγράφηκε για τα σχόλια συμπαράστασης προς τον εκδότη της EVIA-PRESS.GR, ενώ και η κυρία BARBARA ARYANA διαγράφηκε απ’το προφίλ του Δήμου όταν άρχισε να κάνει «ενοχλητικές» ερωτήσεις για τον ρόλο του Κυρίου Αγγελή στην επιτροπή τουρισμού. Ακόμη δεν ξεχνούμε το επεισόδιο με τον κύριο Ανδρέα Ζαμπέτα και τον Δήμαρχο μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο πρίν από λίγους μήνες κατά το οποίο ο Δήμαρχος μίλησε με τρόπο απαξιωτικό και υποτιμητικό στον κύριο Ζαμπέτα όταν ο δεύτερος αντέδρασε επειδή λογοκρίθηκε αδίκως και δεν του επέτρεψε καν ο Δήμαρχος να ενημερώσει το σώμα για πολύ σημαντικές εξελίξεις που αφορούσαν το Αρχαίο Θέατρο της Ερέτριας.

το σχόλιο που διαγράφηκε και ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών

αθλιότητα Δήμου Ερέτριας2

Το ευτυχές αποτέλεσμα

Όλοι εμείς στην evia-press.gr είμαστε περήφανοι για την ποιότητα της δουλειάς μας και το ήθος μας, όταν όμως καταφέρνουμε μέσα από την δουλειά μας και την αντικειμενική κριτική που ασκούμε να φέρνουμε κάποιο αποτέλεσμα, αυτό μας δίνει περισσότερο κουράγιο να συνεχίσουμε πιο ατσαλωμένοι. Με μεγάλη χαρά πληροφορούμαστε ότι δυο ημέρες μετά το δημοσίευμα μας και ενώ λοιδορηθήκαμε και κατηγορηθήκαμε ο Δήμος τελικά εκταμιεύει τα 2/3 των συνολικών οφειλών προχωρώντας σε πληρωμές. Είναι ένα αποτέλεσμα που μας ικανοποιεί, παρά τον πόλεμο που μας έγινε, και αποδεικνύεται τελικά ότι όταν υπάρχει πίεση από τα μέσα ενημέρωσης και αυτά λειτουργούν σωστά η δημοκρατία και οι θεσμοί λειτουργούν με καλύτερο τρόπο για τους πολίτες, εμείς θα συνεχίσουμε έτσι και ελπίζουμε το παράδειγμα μας να ακολουθήσουν και άλλοι συνάδελφοι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *