Πολιτικά Τελευταίες Ειδήσεις

Δελτίο τύπου των υπαλλήλων της περ. ενότητας Ευβοίας

fasistes_tv

 

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, σας ενημερώνει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας συναντήθηκε με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.ΠΕ.) και τέθηκε το ζήτημα της αντεργατικής, αντιδημοσιο-υπαλληλικής κυβερνητικής πολιτικής και κυρίως τις Απολύσεις – διαθεσιμότητες των συναδέλφων που υλοποιούνται.

Συνάδελφοι,

Η Δημόσια Διοίκηση με τη δήθεν ‘αξιολόγηση’ των δομών, τις απολύσεις και την ‘κινητικότητα’ των υπαλλήλων, δίδεται από την Κυβέρνηση βορά στον ιδιωτικό τομέα (ομίλους, εργολάβους κλ.π.), μέσα από τη μείωση των αρμοδιοτήτων και την μεθοδική απαξίωση των παρεχομένων υπηρεσιών από το Δημόσιο γενικότερα. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν οι εξελίξεις στις αρμοδιότητες των Δ/νσεων Ανάπτυξης, Υγείας & ΚΤΕΟ.

Η αντίθεσή μας, που εκφράστηκε και από την Ομοσπονδία, πρέπει να είναι αποφασιστική και σθεναρή ακόμα και στη νομοθετική ρύθμιση που ζήτησε η ΕΝ.ΠΕ. από τον Υπουργό Εσωτερικών για να μετακινούν οι Περιφερειακές Αρχές υπαλλήλους (χωρίς αίτηση των υπαλλήλων) από Π.Ε. σε Π.Ε. όποτε θέλουν και όπου θέλουν.

 

Συνάδελφοι,

Πρέπει να μας  βρουν απέναντι σε κάθε τέτοια προσπάθεια μεθόδευσης που υλοποιεί τις κατευθύνσεις του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, απέναντι στη λογική των ‘αξιολογήσεων’ και του πλεονάζοντος προσωπικού, που τις θυμούνται όταν και όποτε τους καπνίσει.

Είναι κακώς αποδεκτό ότι το προσωπικό δεν επαρκεί για να προσφέρει τις απαιτούμενες υπηρεσίες, τόσο σε ποσότητα όσο και σε ποιότητα προς τους δικαιούχους.

Ο Σύλλογός μας κινείται στην κατεύθυνση στελέχωσης των υπηρεσιών με το ανάλογο προσωπικό και τον εξοπλισμό τους με τα ανάλογα εφόδια, ώστε να παρέχονται οι υπηρεσίες γρήγορα και αποτελεσματικά. Οι εργαζόμενοι δεν ευθύνονται για τις αρνητικές εικόνες των υπηρεσιών. Επιθυμούν και προσπαθούν να εξυπηρετούν το λαό με τον καλλίτερο τρόπο, ανάλογα με τα μέσα που έχουν στη διάθεσή του.

Καλούμε την ΕΝ. ΠΕ. και τους Περιφερειάρχες:

  • Να μην νομιμοποιήσουν και να μην υπογράψουν καμιά απόλυση εργαζομένου.
  • Να ανακαλέσουν το αίτημά τους για νομοθετική ρύθμιση για τις «μεταθέσεις-μετακινήσεις»
  • Να μην συνεισφέρουν στην υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής μέσα από τις διαδικασίες της λεγόμενης ‘αξιολόγησης’, τις ιδιωτικοποιήσεις και τις εκχωρήσεις αρμοδιοτήτων.
  • Να απαιτήσουν από την Κυβέρνηση κονδύλια και προσωπικό για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών της Περιφέρειάς τους.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *