Οικονομικά Πολιτικά Τελευταίες Ειδήσεις

Ο Ναυταθλητικός Όμιλος Ερετρίας καταγγέλει το Λιμενικό Ταμείο για τους μικροπωλητές

 

naoe

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΠΡΟΣ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΡΕΤΡΙΑΣ
ΠΡΟΣ ΤΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΕΡΕΤΡΙΑΣ
ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΤ ΕΡΕΤΡΙΑΣ

ΘΕΜΑ: ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΑΓΚΩΝ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΩΝ ΣΕ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟ ΧΩΡΟ (ΟΔΟΣΤΡΩΜΑ)

Όπως γνωρίζετε, πρόσφατα δυνάμει σχετικής απόφασης του Λιμενικού Ταμείου Ερετρίας χορηγήθηκε άδεια χρήσης χώρου για την τοποθέτηση πάγκων μικροπωλητών.
Οι μικροπωλητές αυτοί έχουν τοποθετήσει τους πάγκους έμπροσθεν του χώρου, ο οποίος έχει παραχωρηθεί στο Ναυταθλητικό Όμιλο Ερετρίας και όπου αθλούνται καθημερινά στα τμήματα Ιστιοπλοΐας και Κολύμβησης 120 παιδιά ηλικίας 5 – 12 ετών.
Οι πάγκοι τους όμως δεν είναι τοποθετημένοι εντός του χώρου αρμοδιότητας του Λιμενικού Ταμείου, ήτοι εντός της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα, αλλά επί του οδοστρώματος της παραλιακής οδού.
Οι ενέργειες αυτές έχουν τα εξής αποτελέσματα:
1) Οι πάγκοι των μικροπωλητών καταλαμβάνουν παράνομα κοινόχρηστο χώρο (οδόστρωμα) ο οποίος προορίζεται για την διέλευση οχημάτων.
2) Οι πάγκοι των μικροπωλητών έχουν τοποθετηθεί σε σημείο όπου εμποδίζεται η ελεύθερη διέλευση των αθλούμενων παιδιών και των γονέων τους από το οδόστρωμα προς το ΝΑΟΕ.
3) Οι πάγκοι των μικροπωλητών έχουν τοποθετηθεί σε σημείο που δυσχεραίνει την κυκλοφορία των οχημάτων με αποτέλεσμα να παρατηρείται κυκλοφοριακή σύγχυση, γεγονός που δημιουργεί ενδεχόμενο κίνδυνο των διερχόμενων οχημάτων, πεζών, λουομένων και αθλούμενων παιδιών.
4) Οι πολίτες και παραθεριστές της Ερέτριας δυσανασχετούν και μας εκφράζουν παράπονα θεωρώντας μας υπεύθυνους για την λειτουργία του Ναυταθλητικού Ομίλου και την ασφάλεια των παιδιών τους.
Βάσει όλων των ανωτέρω:
• παρακαλούμε όλους εσάς ως αρμόδιες αρχές να επιληφθείτε του ζητήματος ώστε να απομακρυνθούν οι πάγκοι των μικροπωλητών από το κοινόχρηστο οδόστρωμα,
• παρακαλούμε να τοποθετηθούν οι πάγκοι σε χώρο αρμοδιότητας του ΛΤ ως φορέα που εξέδωσε τις άδειες αυτές,
• Σας θέτουμε προ των ευθυνών σας και σας γνωστοποιούμε ότι σε περίπτωση ατυχήματος θα είσαστε αστικά και ποινικά υπεύθυνοι για ότι συμβεί.
Ερέτρια, 1-8-2013
Εκ του ΔΣ του Ναυταθλητικού Ομίλου Ερετρίας
Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας
Γεώργιος Βράκας Σταύρος Τερζάκης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *