Πολιτικά Τελευταίες Ειδήσεις

Τώρα που πήραν φόρα…

xalkida-idiotikoi-ypallhloi

 

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας με ανακοίνωσή της καλεί στη συνέχιση των κινητοποιήσεων, με εξόρμηση στα μαγαζιά της Ερέτριας την Παρασκευή 2/8 ώρα 9 μ.μ. και το Σάββατο 3/8 στις 11 π.μ παράσταση διαμαρτυρίας στο ξενοδοχείο « Avantis suites Hotel», το οποίο απέλυσε  την πρόεδρο του ΔΣ.

Επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Την περασμένη εβδομάδα ολοκληρώθηκε με επιτυχία ένας πρώτος κύκλος κινητοποιήσεων του Σωματείου μας με αφορμή την προκλητική απόλυση της Προέδρου του ΔΣ από το ξενοδοχείο Avantis suites Hotel στην Ερέτρια. Οι κινητοποιήσεις αυτές είχαν ένα πρώτο αποτέλεσμα: Ασκήθηκε πίεση στην εργοδοσία του κλάδου και άρχισαν να λαμβάνονται μέτρα για την τήρηση ωραρίων, προγράμματος και πληρωμών κάτω από το φόβο είτε του πιθανού ελεγκτικού μηχανισμού είτε της δυσφήμησης που μπορεί να προκληθεί στις επιχειρήσεις τους όταν αποκαλύπτονται στο κοινό οι συνθήκες μεσαίωνα που επικρατούν στις εργασιακές σχέσεις στον κλάδο του τουρισμού.”

Η συμπεριφορά του εργοδότη δεν είναι ούτε μεμονωμένη ούτε εξαίρεση. “Αέρα στα πανιά τους” έδωσε και δίνει η πολιτική των κομμάτων του ευρωμονόδρομου που κυβέρνησαν και συνεχίζουν να κυβερνούν. Η απελευθέρωση των ωραρίων, οι εξοντωτικές συνθήκες, η απλήρωτη εργασία είναι επίσημη κατεύθυνση και πολιτική της ΕΕ για όλους τους εργαζόμενους και ειδικά για τον κλάδο του τουρισμού. Υπήρχε πολύ πριν την κρίση και τα μνημόνια. Ευθύνες για αυτή την κατάσταση έχουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν το “μονόδρομο” της ΕΕ, αυτής της λυκοσυμμαχίας των μονοπωλίων, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, που στηρίζουν και το ξενοδοχειακό κεφάλαιο. Ευθύνες έχει επίσης ο εργοδοτικός κυβερνητικός συνδικαλισμός (παλιός και “νέος”) που στήριξε και στηρίζει τη λεγόμενη “υγιή επιχειρηματικότητα” και “ανταγωνιστικότητα”. Επιχειρηματικότητα και ανταγωνιστικότητα σημαίνει σφαγιασμό και του παραμικρού εργασιακού δικαιώματος. Αυτή την “ανταγωνιστικότητα” πληρώνουμε σήμερα.”

Ακόμη δηλώνουν οτι δεν σταματούν εδώ και οτι έχουν οργανώσει νέες  κινητοποιήσεις και εξόρμησεις στα μαγαζιά της Ερέτριας την Παρασκευή 9 μ.μ. και το Σάββατο παράσταση διαμαρτυρίας στο ξενοδοχείο Avantis suites Hotel στις 11 π.μ.».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *