Περιβαλλοντικά

Ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τις Καλοκαιρινές Πυρκαγιές με την Πρωτοβουλία του Συλλόγου Δαφνηφόρος Απόλλωνας.

Το Σάββατο το μεσημέρι έγινε ενημέρωση των φορέων που παρευρέθηκαν για τον κίνδυνο πυρκαγιών κατά την θερινή περίοδο.

Στην σχεδόν άδεια αίθουσα έδωσαν το παρόν η Δήμαρχος κα Αλημπατέ, ο περιβαλλοντικός Σύλλογος της Ερέτριας , εκπρόσωποι ένωσης εθελοντών πυροσβεστών και εκπρόσωποι της λέσχης 4χ4 του Ευρίπου.

Είναι κρίμα που δεν τίμησαν με την παρουσία τους οι υπόλοιποι σύλλογοι αν και είχαν ειδοποιηθεί.

Η παρουσίαση του κου Αλωνιάτη αν και σε έντονο ύφος (εν μέρει δικαιολογημένα) ηταν πολύ ενδιαφέρουσα και σίγουρα όλοι μάθαμε πράγματα που την κρίσιμη στιγμή μπορεί να σώσουν την ζωή μας ή την περιουσία μας.

o κος Αλωνιατης του Πυρο/κου Σωματος

Απλοί κανόνες όπως το να φροντίζουμε οι ίδιοι την αποψίλωση του οικοπέδου η της αγροικίας-εξοχικού μας, το να διατηρούμε  λάστιχο ποτίσματος στο σπίτι μας που να φτάνει σε όλα τα σημεία, να ερχόμαστε αμέσως σε επαφή με την πυροσβεστική μόλις αντιληφθούμε καπνό η φωτιά, συνεργασία και ορθή ενημέρωση των πυροσβεστών για το ακριβές σημείο και την περιβάλλουσα μορφολογία του εδάφους και άλλα.

Ακόμη και η υποστήριξη των πυροσβεστών που ρίχνονται στη μάχη με τις φλόγες είναι πολύ σημαντική, πολλές φορές ακόμη και ένα μπουκαλάκι νερό στους κουρασμένους και αφυδατωμένους πυροσβέστες είναι μεγάλη βοήθεια.

Μετά το τέλος της παρουσίασης έγινε διάλογος με το κοινό όπου εκφράστηκε η δυνατότητα του κράτους να επιβάλει αυστηρότερες ποινές σε όσους γίνονται αιτία να ξεσπάσει μια πυρκαγιά.

Υπήρξε όμως και η άλλη άποψη η οποία μας βρίσκει και σύμφωνους πως πολλές πυρκαγιές μπορούν να αποφευχθούν όταν πρυτανεύει η κοινή λογική και τηρούνται κάποιοι στοιχειώδεις κανόνες πρόληψης τουλάχιστον τις ημέρες υψηλού κινδύνου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *