Παραιτήθηκε ο Βαρβιτσιώτης από υπουργός Ναυτιλίας – Στη θέση του ο Χρήστος Στυλιανίδης

«Τις τελευταίες μέρες γίνομαι στόχος επίθεσης που αποκτά όλο και πιο πολύ τοξικά χαρακτηριστικά» .

Την παραίτησή του από τη θέση του υπουργού Ναυτιλίας ανακοίνωσε το μεσημέρι της Δευτέρας ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στη σκιά της υπόθεσης της δολοφονίας του Αντώνη Καργιώτη με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να ανακοινώνει λίγα λεπτά αργότερα ότι στη θέση του τοποθετείται ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ και πρώην υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης.

Όπως εξηγεί στη δήλωση παραίτησής του έλαβε την απόφαση αυτή μετά «την επίθεση που αποκτά όλο και πιο πολύ τοξικά χαρακτηριστικά» ύστερα από την «δήλωση που εύκολα παρερμηνεύτηκε, προκάλεσε αγανάκτηση» και για την οποία, όπως λέει , «ζήτησα άμεσα ειλικρινή συγγνώμη».

«Σε καμία περίπτωση δεν εξίσωσα τον θύμα με τους θύτες. Σε καμία περίπτωση δεν ξέπλυνα τις ευθύνες που έχει η πλοιοκτήτρια εταιρεία, τις οποίες ακόμα αρνείται να αναλάβει» συνεχίζει ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος παραθέτει τις κινήσεις που έκανε όταν ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης οπότε και παρέπεμψε «τα υπεύθυνα στελέχη του Λιμενικού Σώματος στο αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο ολοκληρώνοντας τις από το νόμο αρμοδιότητες που έχω για τον καταλογισμό πειθαρχικών ευθυνών σε αυτούς που φταίνε».

«Μπορεί για κάποιους να είμαι ένα καλός πολιτικός, για κάποιους άλλους όχι. Αλλά δεν δέχομαι να με πετροβολούν ως άνθρωπο. Η πολιτική μου διαδρομή και η προσωπική μου αξιοπρέπεια επιβάλλουν να μην παραμείνω στη θέση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Γι’ αυτό και υπέβαλα στον Πρωθυπουργό την παραίτησή μου. Τον ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη του» καταλήγει στη δήλωσή του ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Από την πλευρά του ο Παύλος Μαρινάκης υπενθύμισε ότι την περασμένη εβδομάδα είχε αναφέρει σε ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ότι «όλοι κρίνοται συνεχώς». Παράλληλα, δε, εξήγησε ότι για την επιλογή του Χρήστου Στυλιανίδη ως του νέου υπουργού Ναυτιλίας ότι «μιλάμε για έναν άνθρωπο με κυβερνητική εμπειρία».

Όπως σημείωσε ο κ. Στυλιανίδης έχει υπάρξει πολιτικός προϊστάμενος υπουργείου με σώμα ασφλείας και συμμετοχή στο ΚΥΣΕΑ. «Είναι, επίσης, υπουργός με πανευρωπαική εμπειρία και ένας πολιτικός με επιχειρησιακή εμπειρία» κατέληξε για τον Χρήστο Στυλιανίδη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Διαβάστε τη δήλωση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη:

Η δολοφονία του Αντώνη Καργιώτη από μέλη του πληρώματος στο Blue Horizon μας έχει συγκλονίσει όλους. Κανείς δεν μπορεί να διανοηθεί ότι Έλληνες ναυτικοί παραβιάζοντας τους πανάρχαιους κανόνες για την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα έσπρωξαν και εγκατέλειψαν έναν άτυχο νέο στα θολά νερά του λιμανιού του Πειραιά.

Μίλησα με την οικογένεια του Αντώνη και τους μετέφερα την συμπαράστασή μας στον πόνο τους. Τους υποσχέθηκα ότι ο Αντώνης δεν θα ξεχαστεί και ότι θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να τιμήσω την μνήμη του αποδίδοντας δικαιοσύνη στο μέτρο που μου αναλογεί.

Με την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης παρέπεμψα τα υπεύθυνα στελέχη του Λιμενικού Σώματος στο αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο ολοκληρώνοντας τις από το νόμο αρμοδιότητες που έχω για τον καταλογισμό πειθαρχικών ευθυνών σε αυτούς που φταίνε. Ελπίζω και η Ελληνική Δικαιοσύνη σύντομα να οδηγήσει τους πραγματικούς αυτουργούς στο εδώλιο, όπως τους αρμόζει.

Τις τελευταίες μέρες όμως γίνομαι και στόχος μιας επίθεσης που αποκτά όλο και πιο πολύ τοξικά χαρακτηριστικά. Μια δήλωσή μου που εύκολα παρερμηνεύτηκε, προκάλεσε αγανάκτηση. Ζήτησα άμεσα ειλικρινή συγγνώμη. Σε καμία περίπτωση δεν εξίσωσα τον θύμα με τους θύτες. Σε καμία περίπτωση δεν ξέπλυνα τις ευθύνες που έχει η πλοιοκτήτρια εταιρεία, τις οποίες ακόμα αρνείται να αναλάβει. Στην πολιτική βρίσκομαι όλα αυτά τα χρόνια γιατί έχω μέσα μου βαθιά το αίσθημα της προσφοράς στην κοινωνία και την πατρίδα. Υπηρετώ τη δημόσια ζωή με αρχές και αξίες.

Έχω μάθει να αναλαμβάνω τις ευθύνες μου και να μη κρύβομαι στα δύσκολα. Μπορεί για κάποιους να είμαι ένα καλός πολιτικός, για κάποιους άλλους όχι. Αλλά δεν δέχομαι να με πετροβολούν ως άνθρωπο. Η πολιτική μου διαδρομή και η προσωπική μου αξιοπρέπεια επιβάλλουν να μην παραμείνω στη θέση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Γι’ αυτό και υπέβαλα στον Πρωθυπουργό την παραίτησή μου. Τον ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Share

Επικοινωνία

Email: info@evia-press.gr

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6941431497

Αφήστε μας το μήνυμα σας σε αυτό το τηλέφωνο και ένας συνεργάτης μας θα σας καλέσει άμεσα

spot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα Θέματα
Σχετικά

Eύβοια: Ξεκινούν οι καθαρισμοί οικοπέδων πλησίον δασικών εκτάσεων

Ενημέρωσε εξέδωσε ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου στα πλαίσια της...

Ξεκινούν οι πληρωμές σε επίδομα θέρμανσης, αγροτικό πετρέλαιο και youth pass

Έως τις 30 Απριλίου αναμένεται να καταβληθεί η τελευταία...