Παιδαγωγικά Περιβαλλοντικά Πολιτιστικά

Υπο ίδρυση Φιλοζωική οργάνωση στην Ερέτρια

This slideshow requires JavaScript.

Ο πολιτισμός μας φαίνεται στην πράξη απο τον τρόπο που αλληλεπιδρούμε με τους συνανθρώπους μας αλλα και απο το πώς αντιμετωπίζουμε τα υπόλοιπα έμβια όντα του πριβάλλοντος μας.

Μια πολύ σημαντική προσπάθεια βρίσκεται σε εξέλιξη στην πόλη μας. Μια κίνηση πολιτών της Ερέτριας για την προστασία και την μέριμνα των αδέσποτων ζώων και όχι μόνο στην περιοχή μας.

Χρόνια τώρα τα αδέσποτα ζωα αντιμετωπίζονται στην καλύτερη περιπτωση με απαξίωση και αδιαφορία και στην χειρότερη με απίστευτη βαναυσότητα.

Κλασική περίπτωση απανθρωπιάς τα νεογένητα σκυλάκια ή γατάκια μέσα στην πλαστική σακούλα που ρίχνονται σε κάδους (ενδεχομένως και σε μπλέ κάδους). Αλλη φρίκη στην οποία δυστυχώς πλέον έχουμε συνηθίσει είναι τα πολτοποιημένα σκυλακια ή γατάκια στην μέση του δρόμου απο ανάλγητους οδηγούς που δεν υπολογίζουν τίποτα και τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα ακόμη και στους στενούς αστικούς δρόμους.

Κάποιοι άνθρωποι με “Α” κεφαλαίο φαίνεται πως αποφάσισαν να αναλάβουν εθελοντική δράση για τα θέματα αυτά που δεν αποτελούν μόνο ζητηματα ευαισθησίας αλλα καταρακώνουν την εικόνα της πόλης μας και της χώρας μας γενικότερα στα μάτια των ξένων επισκεπτών μας.

Καποιοι “Ανθρωποι” φαίνεται πως αποφάσισαν να σηκωθούν απο τον καναπέ τους και να αναλάβουν δράση δυναμικά ενημερώνοντας και ευαισθητοποιώντας τον κόσμο, διοργανώνοντας εκδηλώσεις με σκοπό την συγκεντρωση πόρων ωστε να γίνουνε οι στειρώσεις στα ζώα και να αγοραστούν φάρμακα για τα τραυματισμένα που υποφέρουν.

Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες και προσπάθειες είναι αξιέπαινες και αξίζουν την ενίσχυση και την υποστήριξη όλων μας.

Ας σημειωθεί η πολύ δυναμική παρουσία του φιλοζωικού συλλόγου αν και “υπο ίδρυση” , με περίπτερο στο φέστιβαλ 4χ4 που έγινε πρόσφατα στην πόλη μας.

Δεν είναι πολυ-τέλεια είναι πολι-τισμος!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *