Πολιτικά Πολιτιστικά

Τι ξέρετε για την Αγία Τριάδα;

Απο μικρό παιδί θυμάμαι τον εαυτο μου να κάνω μπάνιο και να συλλογίζομαι για ώρες κάτω απο τον καυτό ήλιο πως ναναι άραγε νασαι πάνω στο νησάκι αυτό που βρίσκεται μια ανάσα μόνο απέναντι απτο χωριό μας.

Θυμάμαι η γιαγια μου, Αγιά Τριάδα μου ΄πε πρωτη  φορά πως το λέγανε, σε μια απο τις βόλτες μας στην θάλασσα τα καλοκαίρια, έπειτα , πιτσιρικάκι εγώ σκεφτόμουνα , πόσο μακρυα να΄ναι για να πας κολυμπώντας;

Αραγε αν ξανοιγόμουν σιγά σιγά μέχρι το “μάτι” ένα σημειο μεταξυ του νησιού και του μώλου απεναντι του που υπολογίζαμε ναναι στα μισά της διαδρομής και με μερικές καλές “κουπίες” όσο βαστάει η ανάσα μου, θα κατάφερνα να φτάσω κολυμπώντας; Συλλογιζόμουν συχνά και μέτραγα τις δυνάμεις μου, όπως όταν στήνετε ο δρομέας στην εκκίνηση.

Ποιός ξέρει τι κρυμμένους θησαυρούς θα έχει εκεί για να ανακαλύψω, ποιές ομορφιές θα θάμπωναν την ματιά μου; Τι ανθρωποι άραγε να ζούσαν εκεί, ήταν μήπως βασιλιάδες, ή μηπως ήτανε έρημο εντελώς;

Τέτοια και άλλα πολλά ερωτηματικά βασανίζανε το αθώο παιδικό μου μυαλό και όσο και αν ρωτούσα τους δικούς μου ποτέ κανείς δεν ήξερε να μου δώσει απαντήσεις.

Μεγαλώνοντας έμεινε ασβεστη μέσα μου η φλόγα για να μάθω ποια ήταν η συγγένεια του νησιού αυτού με τον τόπο μας; Ομως οι απαντήσεις αντι να γίνονται πιο ξεκάθαρες γίνονταν όλο και πιο θολές. – Είναι του βασιλιά. – Οχι , όχι έιναι του Παπανικολάου του γιατρού και του το έδωσαν τιμητικά για την ανακάλυψη του τεστ ΠΑΠ . Οχι, όχι, όχι ειναι του υπασπιστή του βασιλιά. Μπέρδεμα πολύ μπέρδεμα!

Ομως εγώ δεν το ξεχνούσα, έλεγα που θα παει θα βρεθει η σωστη συγκυρία και θα πάρω τις πληροφορίες που θέλω απο έγκυρα χείλη, θα μάθω την αλήθεια.Αν πράγματι δόθηκε στον γιατρο Παπανικολάου για την ανακαλυψη του, γιατι έπρεπε να του δοθεί κοτζαμ νησί και τώρα εγώ να το στερούμε; Γιατί δεν έδιναν το όνομα του σε καμμια πλατεία ή σε κάνενα κεντρικό δρόμο όπως σε τόσους άλλους, ή ας του έκαναν ένα άγαλμα βρε αδερφέ!

Πρόσφατα η οικονομική κρίση έβγαλε λαγό! Μιάς και εμφανίστηκε σε μια ιστοσελίδα να πωλείται η Αγια Τριάδα και μάλιστα στην τιμή των 20 εκατ. ευρώ.Με αφορμή αυτα τα δημοσιευματα κάποιες εφημερίδες “ξεσκόνισαν” την ιστορία του νησιού και των ιδιοκτητών του.

Α-ΠΟ-ΓΟ-Η-ΤΕΥΣΗ! αυτή η λέξη μου καρφώθηκε στο μυαλό όταν άρχισα να διαβάζω πως πουλήθηκε απο 3 ντόπιους ψαράδες ωστε να φτιαχτεί η προικούλα τις αδερφής τους και να παντρευτεί(πολύ θαθελα να ξέρω τα επώνυμα). Βασιλικά κονέξια και ένας κληρονόμος πλεϊμπόι που έδινε ξεσαλωτικά πάρτυ για τους vip καλεσμένους του.Ακόμη λέγεται πως ως κι οι μπήτλς το λιμπίστικαν και θέλησαν να το αγοράσουν γιατι το σχήμα του έμοιαζε με κιθάρα.Ποιος ξέρει για ποιούς άλλους λόγους  πάντοτε φυλάνε το νησί πελώριοι άγριοι σκύλοι που σε κυνηγούν μόλις πλησιάσεις στον νησί ακόμη και κολυμπώντας. Πόσο άγνωστο είναι σε όλους εμάς ακόμη και τους ντόπιους  Ερετριεις; Πόσο μικροί σταθήκαν οι προγόνοι μας και τώρα στερούμαστε την πολυτέλεια του να κάνεις μια περιπατησιά π.ανω σην Αγια Τριάδα;

Ονειρέυομαι την ημέρα που αυτό θα είναι εφικτό!

0 Replies to “Τι ξέρετε για την Αγία Τριάδα;

  1. Πώς ονομαζόταν το νησί στην Αρχαιότητα;; Η Ερέτρια ως σημαντική πόλη εκείνης της εποχής κάποιο όνομα θα είχε δώσει στο νησάκι!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *