Μην ενοχλείστε παρακαλώ! Μια χελώνα ήταν!

Σκηνικό φόνου, πλην όμως έλειπαν οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί. Θύμα αυτή τη φορά δεν ήταν άνθρωπος αλλά μια..χελώνα μεγάλου μεγέθους και αναζητείται ακόμη ο ακριβής τόπος της εκτέλεσής της.

΄Ωρα δέκα και μισή το πρωί σήμερα στις Συκιές Χαλκίδας, μπροστά στα μάτια των λουόμενων που άλλοι κοίταζαν το άμοιρο ζώο από..μακριά και άλλοι το πλησίασαν και άρχισαν να πλάθουν σενάρια, διαδραματίζεται μια δακρύβρεχτη ιστορία χωρίς να συγκινεί ιδιαίτερα. Σε τέτοιες περιπτώσεις η περιέργεια ονομάζεται “ενδιαφέρον” και το σενάριο “ρεπορτάζ” για να μπει πρωτοσέλιδο.

Κανείς δεν κατάφερε να βγάλει άκρη τουλάχιστον μέχρι νωρίς το μεσημέρι. Πλησιάζω μια δεσποινίδα και με ενημερώνει ότι καλεί τηλεφωνικά έναν φιλοζωϊκό σύλλογο αλλά δεν παίρνει απάντηση.

Οι κύριοι και κυρίες κάτω από τις ομπρέλλες θαλάσσης τακτοποιούν τα εντυπωσιακά παρεό τους αλλά δεν ασχολούνται. Το ζώο είναι ακίνητο και όπως διαπιστώνω από κοντά έχει υποστεί χτυπήματα στο καβούκι του που από ό, τι αποκαλύπτεται από πρωϊνούς περιπατητές προέρχονται από σκάφος που πέρασε και το χτύπησε. Τα αιματώματα είναι εμφανή αλλά βέβαια δεν υπάρχει κανείς ειδικός για να κάνει την νεκροψία. Πληροφορούμαι ότι από τις επτά το πρωί σήμερα Σάββατο έχει εντοπιστεί η σωρός της χελώνας στην αμμουδιά, έχουν γίνει κάποια τηλέφωνα προς τoν ΟΛΝΕ και σε άλλες υπηρεσίες και επί της ουσίας το αποτέλεσμα είναι μηδενικό.

Αισθήματα ανάμικτα, θυμός και αγανάκτηση για την αναποτελεσματικότητα των υπηρεσιών, ακόμη και του Δήμου Χαλκιδέων στον οποίο ανήκει η παραλία – κατά τα άλλα επώνυμη – για την άτονη αντιμετώπιση από τους λουόμενους που διεκδικούν παραδίπλα με λάθος τρόπο τις δημοτικές ομπρέλλες και για τη σιωπή των αρμοδίων.

Ποιος θα παράσχει τις πρώτες βοήθειες σε ένα ζώο που τελεί υπό εξαφάνιση αν όχι ένας κτηνίατρος; Ποιος θα κινητοποιηθεί αν όχι μια δημοτική υπηρεσία ή το λιμενικό ταμείο που πρέπει να ελέγχει τις μέρες αιχμής τις παραλίες; Αν το ζώο είχε εντοπιστεί από τις επτά το πρωί και είχε αντιμετωπιστεί διεξοδικά, ίσως η ζωή του να μην αποτελούσε θέμα για εφημερίδες.΄Ισως οι δράστες του θανάσιμου τραυματισμού του να είχαν συλληφθεί.΄Ισως πάλι η κοινωνία που έχει γεμίσει θηρευτές, να μην έμενε αμέτοχη στο θέαμα μιας νεκρής χελώνας και να μην γέμιζε θηράματα.

Η απόλυτη αλήθεια μέσα από αυτό το τραυματικό γεγονός μια ηλιόλουστη μέρα του Ιουλίου που πολλοί απολαμβάνουν το μπάνιο τους και δεν θέλουν να χαλάσουν την.. ζαχαρένια τους για τίποτε στον κόσμο, είναι ότι ο πλανήτης που ζούμε – ακόμη τουλάχιστον – δεν έχει κανένα μέλλον. Και από άποψη φυσικών συνθηκών και υπηρεσιών και από άποψη ενσυναίσθησης για κάθε αδύναμο πλάσμα του που έχει την ανάγκη μας.

Κατά τα άλλα, ρέει άφθονο το αντηλιακό, πληθαίνουν οι ξαπλώστρες και γιορτάζει ο καφές την πολλοστή φορά της αύξησης της τιμής του.

Εμείς να είμαστε καλά!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Share

Επικοινωνία

Email: info@evia-press.gr

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6941431497

Αφήστε μας το μήνυμα σας σε αυτό το τηλέφωνο και ένας συνεργάτης μας θα σας καλέσει άμεσα

spot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα Θέματα
Σχετικά