«Όχι» στην κατάργηση τμημάτων στα λύκεια Αυλωναρίου και Αλιβερίου λέει ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κύμης Αλιβερίου

Με δύο ψηφίσματα, που υιοθετήθηκαν σήμερα ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο σε έκτακτη συνεδρίαση, αντιδρά ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου για την κατάργηση τμημάτων στα λύκεια Αυλωναρίου και Αλιβερίου.

Όπως έγινε γνωστό, τη φετινή χρονιά 2024-25 δεν εγκρίθηκε από το ΥΠΑΙΘ κατά παρέκκλιση η λειτουργία του τμήματος Ανθρωπιστικών Σπουδών της Β’ Λυκείου του ΓΕΛ Αυλωναρίου, καθώς και η λειτουργία τμημάτων τόσο στο 1ο και 2ο ΓΕΛ Αλιβερίου, όσο και στο ΕΠΑΛ Αλιβερίου.

Οι εν λόγω αποφάσεις δεν λαμβάνουν υπόψη σημαντικές παραμέτρους, μεταξύ των οποίων τις χιλιομετρικές αποστάσεις που θα αναγκάζονται να κάνουν οι μαθητές, την αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος κ.α. Αυτό γιατί λόγω της κατάργησης αυτών των τμημάτων, αρκετοί μαθητές αναγκάζονται να αλλάξουν ακόμα και σχολείο. Μάλιστα καλούνται να κάνουν αυτή την αλλαγή στην τελευταία τους χρονιά, κατά την προετοιμασία τους για τις πανελλαδικές εξετάσεις, αλλαγή που αναμένεται να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα τόσο στους ίδιους όσο και στις οικογένειές τους.

Για όλα τα παραπάνω, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κύμης Αλιβερίου, ζητά την απόσυρση της Υπουργικής Απόφασης που οδηγεί στην κατάργηση τμημάτων στα λύκεια Αλιβερίου και Αυλωναρίου και δηλώνει ότι ως Δήμος Κύμης Αλιβερίου, στηρίζει τα δίκαια αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Share

Επικοινωνία

Email: info@evia-press.gr

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6941431497

Αφήστε μας το μήνυμα σας σε αυτό το τηλέφωνο και ένας συνεργάτης μας θα σας καλέσει άμεσα

spot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα Θέματα
Σχετικά

Ιστιαία: Νεκρός 35χρονος δασεργάτης από πτώση δέντρου

Τραγικό δυστύχημα με έναν νεκρό δασεργάτη συντελέσθηκε στο Τελέθριο...

Πως θα προφυλάξεις τα παιδιά από τις λοιμώξεις της επιστροφής στο σχολείο

Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς προκαλεί πάντα και...